Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Δίκη Φιλιππίδη: Αποστομωτικός ο Σπύρος Μπιμπίλας - «Είχα ακούσει για μια έκτρωση από βιασμό»

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ηθοποιού

13 Σεπτεμβρίου 2022 11:41
Δίκη Φιλιππίδη: Αποστομωτικός ο Σπύρος Μπιμπίλας - «Είχα ακούσει για μια έκτρωση από βιασμό»
(EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ώρα της κατάθεσης του Σπύρου Μπιμπίλα στη δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη έφτασε, με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεση της συζύγου του κατηγορούμενου, Ελπίδα Νίνου. Με την ευκαιρία, δείτε την παράκληση του ζεύγους Φιλιππίδη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στο τελευταίο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και σήμανε και το τέλος της φιλίας τους.

Ήταν μετά το ξέσπασμα των πρώτων καταγγελιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη με εκείνον να καλεί τον κ. Μπιμπίλα και να του λέει να πάρει συγκεκριμένη γυναίκα και να της πει να μην μιλήσει!

Μπιμπίλας: «Έχω αγάπη και συμπόνοια για τον Πέτρο»

«Δεν έχω υπάρξει ποτέ ψευδομάρτυρας και έχω υπάρξει μάρτυρας σε πολλές διαδικασίες» είπε, και στη συνέχεια αναφέρθηκε μετά από ερωτήσεις της προέδρου στην πολυετή σχέση και φιλία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τους λόγους που αυτή σταμάτησε. «Είναι άνθρωπος της ζωής μου ο Πέτρος Φιλιππίδης. Έχω πολλή αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν μπορώ να το κρύψω. Με απογοήτευσαν τα τελευταία γεγονότα ωστόσο. Έχω αγάπη και συμπόνια και γι αυτόν και για την κυρία Νίνου» ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας στην έναρξη της κατάθεσης του.

Ο μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο ότι γνώρισε την μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας την οποία σύστησε στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Δίκη Φιλιππίδη: Αποστομωτικός ο Σπύρος Μπιμπίλας - «Είχα ακούσει για μια έκτρωση από βιασμό»
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μπιμπίλας: «Την ξέρω από παιδί και του είπα να μην της την πέσει»

«Την πρώτη καταγγέλλουσα την ξέρω από παιδί. Δεθήκαμε με πολλή μεγάλη αγάπη με την μητέρα της, η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Την περίοδο που παίζαμε στο θέατρο Πόρτα, ή 2003 ή 2004 πάω στον Πέτρο, του λέω έχω μία καλή μου φίλη, θέλω να την δεις, πρόσεξε μην της την πέσεις. Το είπα αυτό καθώς ο Πέτρος είχε δυστυχώς τάση να τσιλιμπουρδίζει. Αφού την γνώρισε της είπε να έρθει ξανά θέατρο με σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή. Το ήξερα το κορίτσι, την κόρη της. Ήταν πολύ καλό παιδί» ανέφερε ο Μπιμπίλας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι το χειμώνα του 2010, είχαν κατά σύμπτωση βρεθεί στην παράσταση που πρωταγωνιστούσε εκείνος, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη και η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας. «Το 2010-2011, χειμώνα 2010 ήρθε στο θέατρο η μητέρα της καταγγέλλουσας και η Ελπίδα κατά σύμπτωση. Η Ελπίδα μετά το τέλος της παράστασης μας λέει «θέλω να σας μιλήσω». Άρχισε να μας λέει ένα απίστευτο, ότι η Α. ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του…» περιέγραψε.

Μπιμπίλας: «Ξέρεις τον Πέτρο»

Στην ερώτηση του προέδρου για το αν του ανέφερε η κυρία Νίνου ότι η πρώτη καταγγέλλουσα έστελνε μηνύματα στο σύζυγο της απάντησε: «Ναι ναι. Είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσαν ο ένας το κινητό του άλλου. Και της είπα είναι δυνατόν; αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Αν συνέβαινε αυτό, γιατί ο Πέτρος δεν έπιασε την μάνα της να το πει; Η Ελπίδα εκείνο το βράδυ μου είπε «εσύ την σύστησες!». Αν συνέβαινε αυτό, θα έπρεπε ο Πέτρος να πάρει τη μάνα της και να πει ότι “η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση”».

Συνέχισε λέγοντας: «Θυμάμαι έντονα τη λέξη διείσδυση που είπε η Ελπίδα. Είπε “δεν με ενδιαφέρει εάν έχει γίνει διείσδυση ή όχι”, εγώ της είπα “αφού ξέρεις τον Πέτρο πως ενοχοποιείς το παιδί;” Αν συνέβαινε κάτι και δεν το είπε στην μάνα της, φαντάζομαι ότι κάτι φοβόταν. Η Ελπίδα μου είχε πει και άλλες φορές για άλλες γυναίκες. Η Ελπίδα μας έπαιρνε κρυφά από τον Πέτρο, εμένα και κάποιους άλλους και μας έλεγε γεγονότα που την πλήγωσαν. Πολλές φορές της είπα να χωρίσει, δεν χώριζε. Αργότερα, πήρα τηλέφωνο τη μητέρα της καταγγέλλουσας και μου είπε ότι την ρώτησε και της είπε ότι τον βλέπει σαν πατέρα».

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου εκτίμησε πως χρησιμοποίησε αυτό το χαρακτηρισμό για να κρύψει από μητέρα της τι της είχε συμβεί, το χρησιμοποίησε για να την αποφύγει.

«Σε κάθε παράσταση είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε επίσης πως «σε κάθε παραστάση ο Πέτρος είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια, εν γνώσει Ελπίδας ή προσπαθούσε να μάθει. Έτσι ήταν ο Πέτρος, είχε σχέση με πολλές γυναίκες. Εάν στα κορίτσια που είναι στο θέατρο, κάποιος τους την πέφτει συνέχεια, μπορεί να θεωρεί εξαναγκαστική».

«Είχα ακούσει για μια έκτρωση από βιασμό»

Για τις υποθέσεις βιασμού και απόπειρας είπε πως είχε ακούσει για μία πριν ξεσπάσουν οι καταγγελίες, και τις υπόλοιπες μετά.

«Ναι στους Δροσουλίτες. Ναι είχα ακούσει για μία έκτρωση. Αυτό είναι κάτι τρομερό. Δεν είχα τη δύναμη να πάω να το πω στον Πέτρο, ότι άκουσα αυτό» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Μου είπε πάρ’ την να μην μιλήσει»

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανέφερε στην κατάθεση του ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τον καλούσε να μάθει εάν υπάρχουν άλλες καταγγελίες σε βάρος του και περιέγραψε την τελευταία τηλεφωνική της επικοινωνία.

«Στα τρία κορίτσια τα επώνυμα είχαν βγει. Είχαν έρθει κι άλλες που δεν γνώριζα. Με ρώτησε για συγκεκριμένες καταγγελίες και “μου είπε πάρ’ την να μην μιλήσει”. Ήταν μπροστά μάρτυρας. Με παίρνει μία φίλη μου, ηθοποιός η οποία είναι σήμερα στον Καναδά και μου λέει ότι είναι στους ψυχολόγους και μου διηγούνταν τον βιασμό της στο τηλέφωνο. Μου έλεγε Σπύρο “ξέρεις ποιος είναι αυτός που λες ο καλύτερος σου φίλος; αυτός που με βίασε”» είχε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share