Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΔΕΘ: Εντυπωσιακή επίδειξη με κομάντος του Λιμενικού να «σώζουν» ομήρους από τρομοκράτες (photos)

Δέχθηκαν συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

10 Σεπτεμβρίου 2022 15:40
ΔΕΘ: Εντυπωσιακή επίδειξη με κομάντος του Λιμενικού να «σώζουν» ομήρους από τρομοκράτες (photos)
Πηγή φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία άκρως εντυπωσιακή επιχείρηση διασωσης ομήρων και εξουδετέρωσης τρομοκρατών πραγματοποίησαν κομάντος του Λιμενικού στη ΔΕΘ, μπροστά στα μάτια του Κυριακού Μητσοτάκη.

δεθ-επιδειξη-κομαντοσ-λιμενικου-10-9
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε τη διάσωση δυο ομήρων και την εξουδετέρωση δυο τρομοκρατών εντός κτιρίου. Οι ατρόμητοι κομάντος της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος έφεραν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή για τις ανάγκες της άσκησης.

δεθ-επιδειξη-κομαντοσ-λιμενικου-10-9
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Μετά το πέρας της επίδειξης, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τα στελέχη της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά.

δεθ-μητσοτακησ-10-9
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Με φόντο την επόμενη τετραετία: Τα άμεσα μέτρα στήριξης και το μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Σε ρυθμούς... ΔΕΘ και κάτω από τη σκιά της υπόθεσης των παρακολουθήσεων με νέες καταγγελίες βρίσκεται η πολιτική σκηνή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά σήμερα (10/9) το βράδυ στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης έκθεσης, ανακοινώνοντας τα μέτρα με άμεσο χαρακτήρα, αλλά και όσα σκέφτεται με εκλογική κατεύθυνση.

Τα άμεσα μέτρα που θα εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης, που ήδη έκανε τη δική του «σφυγμομέτρηση» στη συμπρωτεύουσα, θα αφορούν στην συνέχιση, εν όψει του πολύ δύσκολου χειμώνα που έχει να αντιμετωπίσει και η χώρα μας, των εθνικών παρεμβάσεων για να μετριαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην καθημερινότητα των πολιτών στο πεδίο της ενέργειας, αλλά και εν γένει της ακρίβειας.

Το κυβερνητικό σχέδιο θα αποτυπώνει τη δέσμευση εξάντλησης κάθε περιθωρίου που δημιουργείται από την ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η οικονομία μέσα στις συνθήκες διεθνούς κρίσης, με πλήρη σεβασμό όμως στα όρια των υφιστάμενων δημοσιονομικών αντοχών, αλλά και στην ανάγκη να διατηρούνται πάντοτε εφεδρείες μέσα στις συνθήκες αβεβαιότητας που βιώνει η χώρα μας και συνολικά η Ευρώπη ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Συνεχόμενες ανάσες

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το ηλεκτρικό ρεύμα είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να αφορούν το σύνολο των καταναλωτών, αλλά και ολόκληρη τη διάρκεια της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Αναμένεται, ωστόσο, να είναι μεγαλύτερη η ενίσχυση για όσους μειώνουν την κατανάλωση, σε μία λογική κινητροδότησης της εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την επόμενη περίοδο. Ενισχυμένο θα είναι επίσης το επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα επεκταθεί σε περισσότερους δικαιούχους.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στην ομιλία του και τα επόμενα βήματα του ευρύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της οικονομίας και θα ανακοινώσει μόνιμου χαρακτήρα αλλαγές από τις αρχές του 2023, οι οποίες θα κινούνται στην κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, αλλά και της αντιμετώπισης στρεβλώσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν σε ορισμένους τομείς, μεταξύ των οποίων και η αγορά εργασίας.

Αναμένεται επίσης να παρουσιάσει και τους άξονες του φιλόδοξου προγράμματος για την κοινωνική στέγη, που θα έχει στο επίκεντρο νέα ζευγάρια, νέους εργαζομένους, φοιτητές κ.λπ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share