Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ωρωπός: Αδήλωτος ο 17χρονος διανομέας που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Τι ανακοίνωσε η Επιθεώρηση Εργασίας (video)

Ποινική δίωξη στον οδηγό

6 Σεπτεμβρίου 2022 16:15
Ωρωπός: Αδήλωτος ο 17χρονος διανομέας που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Τι ανακοίνωσε η Επιθεώρηση Εργασίας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε καθεστώς αδήλωτης και παράνομης εργασίας, εργαζόταν ο 17χρονος διανομέας που σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Ωρωπό, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας. Η ανεξάρτητη αρχή διενεργεί περαιτέρω έλεγχο προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις για τον θάνατο του παιδιού.

Δείτε επίσης: Τραγωδία με 17χρονο ντελιβερά: Με ένα σπαρακτικό μήνυμα τον αποχαιρέτησε η ομάδα του Ωρωπού - «Μου πήραν το παιδί», λέει ο πατέρας (video)

Όπως επισημαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας που πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση εστίασης όπου εργαζόταν ο ανήλικος διανομέας Βασίλης Μέρκουρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το περασμένο Σάββατο στη Σκάλα Ωρωπού, προέκυψε ότι το θύμα εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης, λόγω ηλικίας, εργασίας.

Στο μεταξύ, διενεργείται περαιτέρω έλεγχος προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις. Παράλληλα, η Διοίκηση και τα στελέχη της Υπηρεσίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους των θανόντων.

Ωρωπός: Ποινική δίωξη στον οδηγό

Ποινική δίωξη σε βάρος του οδηγού του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με 17χρονο άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου αρχικά εξαφανίστηκε, ενώ αργότερα προσήλθε στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και αδελφός του κατηγορούμενου, ο οποίος αρχικά δήλωσε ότι ήταν εκείνος ο οδηγός.

Μετά τον θάνατο του 17χρονου εμφανίστηκε και ο πραγματικός οδηγός. Φέρεται δε να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν από το δικαστικό ρεπορτάζ. Σε βάρος του ιδιοκτήτη του οχήματος ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή κατάθεση, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τον ιδιοκτήτη του σουβλατζίδικου στο οποίο ο 17χρονος εργαζόταν χωρίς να κατέχει δίπλωμα οδήγησης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share