Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 15χρονο που πέθανε σε παραλία

Τι απαντήσεις έδωσε η εξέταση;

29 Αυγούστου 2022 11:00
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 15χρονο που πέθανε σε παραλία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη Χαλκιδική, για τον 15χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή, μέσα στη θάλασσα, σε παραλία που είχε πάει με φίλους και συγγενείς…

Οι γονείς του 15χρονου παιδιού που ξεψύχησε μέσα στη θάλασσα σε παραλία στη Χαλκιδική, περιμένουν να μάθουν τα αίτια της τραγωδίας. Ο ανήλικος γιος τους, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Χθες βούτηξε και λίγο αργότερα ανασύρθηκε στη στεριά νεκρός. Με τους φίλους και τους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο, να μην μπορούν να τον επαναφέρουν. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πνιγμό και πλέον όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές εξετάσεις, που ίσως ρίξουν περισσότερο φως.

Πιο αναλυτικά πνιγμό «έδειξε» η νεκροψία – νεκροτομή ως αιτία θανάτου για τον 15χρονο στη Χαλκιδική που ανασύρθηκε νεκρός από παραλία στα Νέα Φλογητά. Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, το προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και ιστολογικές εξετάσεις στον οργανισμό του άτυχου αγοριού, με την οικογένειά του να εκφράζει την επιθυμία να βρει απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τον θάνατό του.

Ο άτυχος 15χρονος είχε πάει με φίλους και τον ξάδελφό του για μπάνιο στην παραλία. Ο ξάδερφος του 15χρονου τον είδε μπρούμυτα στο νερό αλλά θεώρησε ότι αστειευόταν. Όταν πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα τον πλησίασε και είδε ότι δεν ανταποκρινόταν. Τον γύρισε ανάποδα και διαπίστωσε ότι έβγαζε αφρούς από το στόμα. Λουόμενοι έβγαλαν τον ανήλικο από τη θάλασσα και προσπάθησαν για ώρα να τον επαναφέρουν. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον νεαρό για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών στη Χαλκιδική. Δυστυχώς, ο άτυχος νεαρός κατέληξε.

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 15χρονο που πέθανε σε παραλία

Ο πατέρας του παιδιού κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του παιδιού του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Είμαστε όλοι τρομερά συγκλονισμένοι απο τον χαμό του παιδιού. Έμενε με τους γονείς του σε χωριό του δήμου μας. Ένα πολύ καλό και ήσυχο παιδί. Δεν είχαμε ακούσει ποτέ αν είχε προβλήματα υγείας. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια ενός νεαρού παιδιού μας γέμισε με θλίψη και πόνο. Κουράγιο στην οικογένεια του», δήλωσε στο newsit.gr η Κατερίνα Ιγνατιάδου, Δήμαρχος Σκύδρας, από όπου καταγόταν ο 15χρονος.

Για το τραγικό περιστατικό στη Χαλκιδική μίλησε στο newsit.gr και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέων Φλογητών, Άγγελος Ιωαννίδης ο οποίος τόνισε πως έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να σωθεί το παιδί όμως τελικά κατέληξε. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «το παιδί φαίνεται πως ήρθε με την παρέα του από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο για μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο. Την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα έπαθε μάλλον ανακοπή, όμως ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε λεπτομέρειες για το πως έγινε. Αμέσως τον έβγαλαν έξω, υπήρχε και ναυαγοσώστης στην περιοχή και άρχισαν να κάνουν μαλάξεις».

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως «έκαναν κάρπα, έκαναν τα πάντα. Όμως το παιδί δυστυχώς δεν ανταποκρινόταν. Έφερα κι εγώ προσωπικά τον απινιδωτή του χωριού αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει. Κάναμε ότι μπορούσαμε καλύτερο και όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share