Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Θάνατος 19χρονης δοκίμου στο Πολεμικό Ναυτικό: Ξέσπασε ο πατέρας της - «Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται...» (Video)

Πού εστιάζουν οι έρευνες

27 Αυγούστου 2022 08:02
Θάνατος 19χρονης δοκίμου στο Πολεμικό Ναυτικό: Ξέσπασε ο πατέρας της - «Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια του θανάτου της 19χρονης Θάλειας, δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασε τη ζωή της στο πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της.

Η ελληνική πλευρά πιέζει να βγει το συντομότερο δυνατόν το πόρισμα της νεκροψίας των Ιταλών, για να ρίξει φως στις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου της δοκίμου.

Παράλληλα, το τοπικό Μέσο της Νάπολης, edizionenapoli.it, έκανε γνωστό ότι οι άλλοι δύο δόκιμοι της Σχολής που επέβαιναν στον «Προμηθέα» και που παρουσίασαν συμπτώματα, τα οποία παραπέμπουν σε δηλητηρίαση, ζήτησαν και πήραν εξιτήριο.

Κανένα σενάριο απ' όσα ακούγονται δεν ισχύει, είπε ο πατέρας της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης από τη Λάρισα μίλησε στο Mega και είπε ότι «κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει». Κανείς, ούτε καν οι ίδιοι οι γονείς, δεν γνωρίζει τίποτα, είπε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.

Οι γονείς της 19χρονης ταξίδεψαν αμέσως στη Νάπολη με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αποκάλυψε συνάδελφος του πατέρα στο νοσοκομείο Λάρισας.

«Ήταν μέσα στην αγωνία. Μου είπε ότι φεύγω κατευθείαν για Ιταλία. Δουλεύαμε μαζί και έφυγε από τη δουλειά και πήγε στην Ιταλία», είπε ο συνάδελφος του πατέρα.

Δύο στρατιωτικοί γιατροί αλλά και άνθρωπος από το προξενείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη γειτονική χώρα, στο πλευρό των συντετριμμένων γονιών.

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τα αίτια του θανάτου, ούτε μπορούν να καταλήξουν κάπου.

Εξετάζεται η δηλητηρίαση ως πιθανό αίτιο θανάτου της δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού

Ένα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται είναι η δηλητηρίαση, αν και το εξάνθημα, στο οποίο αναφέρθηκε ο αδερφός της 19χρονης, περιπλέκει την κατάσταση.

«Ο γιατρός μάς είχε πει πως η κόρη σας έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό, αλλά ελεγχόμενο, και νιώθει κόπωση στα γόνατα», είχε πει.

Η 19χρονη Θάλεια είχε, μάλιστα, περάσει κορωνοϊό εν πλω στο πλοίο «Προμηθέας», είχε όμως αναρρώσει.

«Την Κυριακή μάθαμε ότι είχε έναν πυρετό ελεγχόμενο. Ελεγχόμενο πυρετό είχε και τη Δευτέρα, και την Τρίτη το βράδυ το παιδί διασωληνώθηκε», λέει θείος της 19χρονης.

Πού εστιάζουν οι έρευνες

Το κρίσιμο διάστημα, στο οποίο εστιάζουν οι έρευνες, είναι από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου, όταν το πλοίο «Προμηθέας» και η φρεγάτα «Κανάρης», με 158 δόκιμους, είχαν καταπλεύσει στο Λαγκουλέτ της Τυνησίας και η 19χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την ημέρα της αναχώρησης από το λιμάνι.

Από το Πολεμικό Ναυτικό ψάχνουν να βρουν πού γευμάτισε η δόκιμος στο λιμάνι, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι έφαγε σε γνωστή αλυσίδα fast food.

Μιλώντας στο Mega, ο Ιωάννης Γιαβάσης, καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο της 19χρονης είναι ανοιχτά.

Ειδικά για το ενδεχόμενο της τροφικής δηλητηρίασης, τόνισε: «Το να έχουμε τόσο σύντομο θάνατο μετά από τροφική δηλητηρίαση είναι κάτι σπάνιο, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί, ειδικά αν έχουμε κάποιον ανοσοκατεσταλμένο ή άρρωστο. Στην περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης υπάρχουν κάποιοι μικροοργανισμοί που έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Αυτοί ανιχνεύονται στο αίμα και στα κόπρανα».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαβάση, η νόσηση της νεαρής από κορωνοϊό «σίγουρα μπορεί να έχει παίξει ρόλο, αλλά είναι κάτι που ερευνάται».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share