Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό από τον ξαφνικό θάνατο 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου: Κατέληξε μέσα σε τρεις μέρες! Άλλοι δυο σπουδαστές με πυρετό - Τι λένε πηγές του ΓΕΝ

Ελέγχονται πληροφορίες πως η νεαρή είχε νοσήσει με κορωνοϊό πρόσφατα

25 Αυγούστου 2022 12:34
Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό από τον ξαφνικό θάνατο 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου: Κατέληξε μέσα σε τρεις μέρες! Άλλοι δυο σπουδαστές με πυρετό - Τι λένε πηγές του ΓΕΝ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονισμένοι βρίσκονται άπαντες στο πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» του Πολεμικού Ναυτικού από τον τραγικό θάνατο μιας 19χρονης δοκίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία από τη στιγμή που ενημέρωσε πως δεν είναι καλά. Μετά την εμφάνιση του πυρετού, παρουσίασε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία. Ελέγχονται, την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες πως η νεαρή είχε νοσήσει με κορωνοϊό πρόσφατα.

Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό από τον ξαφνικό θάνατο 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου - Κατέληξε μέσα σε τρεις μέρες

Στον εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, τη φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» (το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου). Η 19χρονη δόκιμος, η οποία μόλις είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολής, επέβαινε στο «Προμηθεύς».

Την Τρίτη εμφάνισε πυρετό και αμέσως της χορηγήθηκαν αντιπυρετικά και αντιβίωση, ωστόσο τα συμπτώματα επέμεναν. Τα δύο πλοία κατευθύνονταν προς Νάπολη, ωστόσο λόγω της ασθένειας της νεαρής επέσπευσαν τον κατάπλου. Με την άφιξή τους στην πόλη της Ιταλίας, η δόκιμος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και έπειτα σηψαιμία.

Χθες η κλινική εικόνα της κοπέλας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ. Στην Ιταλία μετέβησαν και γιατροί από την Ελλάδα, ωστόσο η κοπέλα έχασε τη μάχη για τη ζωή και κατέληξε τις πρωινές ώρες σήμερα. Αμέσως ενημερώθηκε η οικογένειά της, ενώ η σορός της θα έρθει στην Ελλάδα με C-130.

Συγκεκριμένα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Άλλοι δυο σπουδαστές με πυρετό - Τι λένε πηγές του ΓΕΝ

Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί από ποια αιτία προκλήθηκε ο θάνατος της 19χρονης, ενώ άλλοι δυο σπουδαστές στο ίδιο πλοίο παρουσίασαν πυρετό αλλά σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ τα δυο συμβάντα αποσυνδέονται καθώς οι σπουδαστές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Σε ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο για την γρήγορη μεταφορά της στο νοσοκομείο η απάντηση ήταν ότι αρχικά δεν ενέπνεε ανησυχία η κατάστασή της και η ραγδαία επιδείνωση παρουσιάστηκε μετά την εισαγωγή της ναυτικής δοκίμου στο νοσοκομείο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το ελληνικό πλοίο ήταν προγραμματισμένο να δέσει σε λιμάνι της Ιταλίας μια ημέρα αργότερα αλλά επέσπευσε την άφιξή του ακριβώς εξαιτίας της ασθένειας της 19χρονης.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share