Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Το παρασκήνιο της αλλαγής δικηγόρου από τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Η νέα «συνεργασία», οι αντιδράσεις και το «ευχαριστώ» της 33χρονης (Video)

Η δήλωση του Όθωνα Παπαδόπουλου

26 Αυγούστου 2022 14:25
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Το παρασκήνιο της αλλαγής δικηγόρου από τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Η νέα «συνεργασία», οι αντιδράσεις και το «ευχαριστώ» της 33χρονης (Video)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Την βραδινή περιπέτεια της 33χρονης κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου πλαισιώνουν οι νέες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, που από χθες την εκπροσωπεί, οι αντιδράσεις για τη συνεργασία τους και οι συζητήσεις για το έντονο παρασκήνιο των τελευταίων ημερών στην πολύκροτη υπόθεση.

Η μητέρα που κατηγορείται για τις δολοφονίες των τριών κοριτσιών της αισθάνθηκε αδιαθεσία λίγο μετά τη 01.30 τη νύχτα. Μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και εκεί εξετάστηκε παθολόγο, νευρολόγο αλλά και καρδιολόγο.

Διαπιστώθηκε ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί και έτσι λίγο πριν τις 04.00 επέστρεψε στο μονόκλινο δωμάτιο, στην πτέρυγα που κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Η ανάληψή της από τον Κούγια

Η 33χρονη βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον νέο της δικηγόρο, που από χθες δίνει το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής.

Η κατηγορούμενη αισιοδοξεί ότι με τον Αλέξη Κούγια στο πλευρό της η προβολή του θέματος με πρωταγωνίστρια την ίδια θα αλλάξει. Κοντά του φαίνεται να αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια ενόψει της απολογίας της και ευελπιστεί πως σύντομα θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος για την ελευθερία της.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται και οι στενοί συγγενείς της, που την στηρίζουν και πιστεύουν από την πρώτη στιγμή τους ισχυρισμούς της. Κλειδί παραμένει η αποδόμηση του πορίσματος Καρακούκη και Καλόγρηα.

Αντιδράσεις

Ήδη πάντως η νέα συνεργασία προκαλεί αντιδράσεις. «Ο κάθε κατηγορούμενος και οι συνήγοροί του έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όποιο μέσο για την υπεράσπισή του. Σε υποθέσεις όμως με ιατροδικαστικά ζητήματα η επιστήμη δίνει τις απαντήσεις», λέει ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 33χρονη δεν είχε παράπονο από τους χειρισμούς του Όθωνα Παπαδόπουλου. Ο Αλέξης Κούγιας όμως ήταν η πρώτη της επιλογή και επί μήνες προσπαθούσε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του, για να συνεργαστούν. Κάτι που έγινε, μετά από συζητήσεις, αρνήσεις και αλλεπάλληλες επαφές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», το όνομα του γνωστού ποινικολόγου συζητήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Φλεβάρη, όταν η υπόθεση άρχισε να παίρνει έκταση. Τότε που η 33χρονη ζούσε στο ίδιο σπίτι, με τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Η Ρούλα ήθελε, ο Μάνος δεν τον ήθελε, είχε πει ότι μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και επειδή θέλει λάδια για το αυτοκίνητό του να ζητήσει 5.000 ευρώ».

Τον περασμένο Μάιο ο Αλέξης Κούγιας αποκαλύπτει τους τρεις όρους που έθεσε στον πατέρα της κατηγορούμενης, μιλάει για πιέσεις που δέχτηκε από διοικητή μεγάλου νοσοκομείου για να την αναλάβει και τονίζει πως αποφάσισε να μην εμπλακεί.

Όπως είπε, στον χρόνο που μεσολάβησε κατάφερε να διαβάσει τη δικογραφία και συμφώνησε να της συμπαρασταθεί νομικά και να την καθοδηγήσει.

«Το αν η κυρία Πισπιρίγκου είναι αθώα ή όχι δεν θα το αποφασίσει ούτε κανένας δικηγόρος, ούτε κανένας ιατροδικαστής, ούτε κανένας παθολογοανατόμος, ούτε κανένας μάρτυρας ιατρός ή νοσηλευτής, ούτε κανένας μάρτυρας αστυνομικός, αλλά μόνο οι τακτικοί Δικαστές και οι ένορκοι που θα κρίνουν την υπόθεση».

Το ενδιαφέρον στην πολυσυζητημένη υπόθεση αναζωπυρώνεται και πλέον όλοι αναμένουν την απολογία της 33χρονης μέσα στις επόμενες μέρες.

Η δήλωση του Όθωνα Παπαδόπουλου

Τη δική του θέση αναφορικά με την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και τη λύση της συνεργασίας τους παρουσιάζει ο μέχρι χθες συνήγορος υπεράσπισής της, Οθωνας Παπαδόπουλος.

«Σας ανακοινώνω την λύση της συνεργασίας μου με την μέχρι πρότινος εντολέα μου κ. Σωτηρία Πισπιρίγκου. Αιτία αυτής της εξέλιξης είναι η διαφωνία μας αναφορικά με την υιοθετούμενη υπερασπιστική γραμμή και αναφορικά με το ύφος της διατύπωσης των υπερασπιστικών ισχυρισμών. Το δικηγορικό μου γραφείο δεν εγκαταλείπει ποτέ τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων και σέβεται απόλυτα τους εντολείς του.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η λύση της μεταξύ μας συνεργασίας επήλθε μετά από κοινή συμφωνία μας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης μέχρι σήμερα.

Από το πρώτο λεπτό που η κατηγορούμενη μητέρα μου έδωσε την εντολή για την συγκεκριμένη υπόθεση, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου, εργαστήκαμε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο, με κύριο γνώμονα την σωστή απονομή της δικαιοσύνης.

Ο νομικός μου πολιτισμός μου επιβάλλει ότι το τεκμήριο της αθωότητας οφείλει να γίνεται σεβαστό και ότι μόνο αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση μίας κατηγορίας είναι το αρμόδιο Δικαστήριο».

Πισπιρίγκου σε Παπαδόπουλο: «Θα σου είμαι ευγνώμων όλη μου τη ζωή»

Παράλληλα, το γραφείο του Αλέξη Κούγια δημοσίευσε μια επιστολή της Ρούλας Πισπιρίγκου, επειδή «δε διαθέτει μέσα κοινωνικής δικτύωσης», για να τον ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα.

«Αγαπητέ Όθωνα δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου το πόσο πολύ με στήριξες από την πρώτη στιγμή της δικαστικής τραγωδίας, την οποία αντιμετωπίζω και πόσο υπεράνθρωπα αγωνίστηκες για να αποδείξεις την αθωότητά μου. Είσαι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και ένας ικανότατος και έντιμος δικηγόρος» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η απόφαση για την επιλογή του συναδέλφου σου κ. Κούγια για να με υπερασπιστεί ήταν κυρίως της οικογενείας μου, η οποία και με στηρίζει οικονομικά και στην οποία κι εγώ συμφώνησα» τονίζει και συμπληρώνει: «Δε θα ξεχάσω ποτέ το πόσο μου συμπαραστάθηκες σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές και πόσο αγωνίστηκες για να αποδείξεις την αθωότητά μου. Θα σου είμαι ευγνώμων για όλη μου τη ζωή», όπως αναφέρει το megatv.com.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share