Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Eσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο η Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ξαφνική αδιαθεσία και οι εξετάσεις

Η 33χρονη αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της νύχτας

25 Αυγούστου 2022 08:02
Eσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο η Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ξαφνική αδιαθεσία και οι εξετάσεις
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, η προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, Ρούλα Πισπιρίγκου. Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας είναι, πλέον, ο μοναδικός νομικός εκπρόσωπος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως ενημέρωσε τόσο ο ίδιος ο ποινικολόγος όσο και η κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η 33χρονη αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας έντονη αδιαθεσία και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά της σε νοσοκομείο που εφημέρευε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Εκεί έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στο κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εξελίξεις «φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενεργοποιήθηκε και το FBI για απαντήσεις - Το παρασκήνιο ενόψει της απολογίας για Μαλένα και Ίριδα

Έντονες παρασκηνιακές κινήσεις, που φτάνουν μέχρι και στο... FBI, καταγράφονται στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε μια περίοδο «νεκρή», καθότι η νομική συνέχεια αναμένεται εντός Σεπτεμβρίου, οπότε η Δικαιοσύνη επανέρχεται μετά την υπηρεσιακή «ανάπαυλα» του Αυγούστου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πού ρίχνει βάρος η Ανακρίτρια - Γιατί «αναστέλλεται» η διαδικασία για Μαλένα & Ιριδα

Ωστόσο, σύμφωνα με το pelop.gr, φαίνεται πως γίνονται υπόγειες κινήσεις προετοιμασίας και από τις δύο πλευρές, ενόψει απολογίας της κατηγορουμένης για τον θάνατο των δύο πρώτων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, βάσει του τελευταίου πορίσματος των κρατικών πραγματογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το δίδυμο Καρακούκη – Καλόγρηα, προκειμένου να μην δοθεί νομικό πάτημα στην πλευρά Πισπιρίγκου, φαίνεται να πιέζει τις δύο ιατροδικαστές, Ιωάννα Τσάκωνα (Μαλένας) και Αγγελική Τσιόλα Ίριδας), αν όχι να προσχωρήσουν, τουλάχιστον να προσαρμοστούν στο περιεχόμενο της τελικής τους έκθεσης που οδηγεί σε εγκληματικές πράξεις της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ίδια πίεση, για πιο ξεκάθαρες αναφορές, φαίνεται να ασκείται και σε μερίδα μαρτύρων του ιατρονοσηλευτικού χώρου, ώστε να μην υπάρχει κανένα «σύννεφο» στα όσα ήδη έχουν καταθέσει και αποτελούν «κόλαφο» για την κατηγορουμένη.

Οι ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν όμως, σημαντικές κινήσεις και από την πλευρά της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Βάσει αυτών:

- Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα έχει μεταφραστεί και ήδη έχει αποσταλεί σε Τοξικολογικό Εργαστήριο της Γερμανίας.

- Αναζητούνται, παράλληλα, κι άλλα παρόμοια Κέντρα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ευρώπη.

- Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι, ήδη υπάρχει επικοινωνία με το Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του FBI στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, προς αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την υπόθεση και των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Μάλιστα, εκεί θα μεταβεί ο ίδιος ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα υπό έλεγχο στοιχεία αφορούν, στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις Τσάκωνα – Τσιόλα, τους ιατρικούς φακέλους των παιδιών και τις καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε Αθήνα και Πάτρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share