Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βόλος: Απομακρύνθηκε από το σπίτι της και είναι σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που την κυνηγούσε με κατσαβίδι ο σύντροφός της

Μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα

10 Αυγούστου 2022 12:44
Βόλος: Απομακρύνθηκε από το σπίτι της και είναι σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που την κυνηγούσε με κατσαβίδι ο σύντροφός της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ασφαλή χώρο βρίσκεται πλέον η 26χρονη η οποία έπεσε θύμα βίας από τον σύντροφό της που απειλούσε να τη σκοτώσει και την κυνηγούσε με κατσαβίδι στον Βόλο, μετά από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα.

Η νεαρή γυναίκα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον 36χρονο δήλωσε τρομοκρατημένη και τόνισε πως φοβάται για τη ζωή της αλλά και για του παιδιού της αναφέροντας πως ο σύντροφός της θα κάνει ξανά το ίδιο.

Η Μαρία Συρεγγέλα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της με το που ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα δίνοντάς της όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν, ενώ παράλληλα φρόντισε για την άμεση απομάκρυνσή της έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ίδιας και του παιδιού της.

«Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας προσφέροντάς τους κάλυψη σε πολύ βασικά ζητήματα» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τρόμος στον Βόλο: Ελεύθερος ο 36χρονος που απείλησε με κατσαβίδι τη σύντροφό του

Ελεύθερος αφέθηκε ο 36χρονος που κατηγορείται πως προσπάθησε να σκοτώσει την 26χρονη σύντροφό του με ένα κατσαβίδι, μπροστά στα μάτια του 5χρονου παιδιού της στον Βόλο.

Το Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου επέβαλε στον 36χρονο ποινή ενός χρόνου και 2 μηνών φυλάκιση με τριετή αναστολή και εφέσιμη.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, γεγονός που τρομοκράτησε την 26χρονη ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του συνηγόρου- πρωτοφανές αίτημα να ζητάει ο δικηγόρους του δράστη περιοριστικά μέτρα ώστε να μην πλησιάζει την 26χρονη- του κατηγορούμενο για περιοριστικά μέτρα προκειμένου να μην πλησιάσει στην κοινή στέγη.

Μετά το τέλος της δίκης η 26χρονη ακούγοντας την απόφαση της έδρας ξέσπασε σε κλάματα και φώναζε «ποιος θα με προστατεύσει εμένα τώρα που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει;».

Η 26χρονη Κ.Π δέχθηκε να μιλήσει στην κάμερα της ΕΡΤ και είπε χαρακτηριστικά πως «την επόμενη φορά θα κάνουμε θέμα την δολοφονία της» καθώς έχει τρομοκρατηθεί από την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 36χρονος και πως φοβάται για την σωματική της ακεραιότητα, αλλά και του 5χρονου παιδιού τους, που το τελευταίο χρονικό διάστημα ζει υπό το καθεστώς συχνών καβγάδων και εντάσεων.

Σε ερώτηση γιατί δεν κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα καθώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που την χτύπησε και την απείλησε η 26χρονη είπε πως δεν έχει χρήματα καθώς ξεκίνησε να δουλεύει μόλις πριν 3 εβδομάδες.

Τρόμος στον Βόλο: Ελεύθερος ο 36χρονος που απείλησε με κατσαβίδι τη σύντροφό του

Μάλιστα αποκάλυψε πως ο καβγάς της περασμένης Κυριακής αφορούσε τα χρήματα που δεν της έδινε για να ψωνίσει από γειτονικό μίνι μάρκετ, ώστε να ετοιμάσει κάποιο φαγητό.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του δεν παραδέχθηκε πως της επιτέθηκε με κατσαβίδι, αλλά πως το είχε στα χέρια του για να επισκευάσει κάποια βλάβη στο σπίτι.

Μάλιστα υποστήριξε πως τα χτυπήματα και ο τραυματισμός της γυναίκας «προήλθαν, αφότου της πέταξε ένα μπουκάλι, γλίστρησε και έπεσε».

Ο συνήγορος του 36χρονος Γιώργος Βελισιώτης, δικηγόρος Αθηνών, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι ο επρόκειτο για συνηθισμένο καβγά ανάμεσα σε ζευγάρια και ότι δεν έχουν λάβει χώρα γεγονότα απειλείς και επίθεσης με κατσαβίδι. Άλλωστε από την στιγμή που ενημερώθηκε η αστυνομία ο πελάτης του δεν έφυγε από το σπίτι και φυσικά δέχθηκε τον έλεγχο και την σύλληψη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share