Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Νέα εποχή για την Λεωφόρο Συγγρού - Τοποθετήθηκαν 300 φοίνικες

Από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα

9 Αυγούστου 2022 15:22
Νέα εποχή για την Λεωφόρο Συγγρού - Τοποθετήθηκαν 300 φοίνικες
Πηγή εικόνας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

εργασίες ανάπλασης των χώρων πρασίνου στο κέντρο των οδικών αξόνων της Αττικής, οι οποίες εντάσσονται στον συνολικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την αισθητική, περιβαλλοντική και οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών, εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ τι προβλέπει η μεγάλη ανάπλαση του Σκοπευτηρίου από τον Δήμο Καισαριανής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Λεωφόρος Συγγρού αλλάζει όψη, με την εντυπωσιακή δενδροφύτευση 300 Φοινίκων στην κεντρική νησίδα, από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα, να την αναβαθμίζει.

Η επιλογή του συγκεκριμένου είδους Φοίνικα έγινε, καθώς είναι το ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή και δεν προσβάλλεται εύκολα από την ασθένεια που κατατρώει όσους φοίνικες έχουν απομείνει στη Λ. Συγγρού και αλλού, από παλαιότερα χρόνια.

Νέα εποχή για την Λεωφόρο Συγγρού - Τοποθετήθηκαν 300 φοίνικες

Σημειώνεται, ότι στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τις ολιστικές επεμβάσεις στους χώρους πρασίνου, περιλαμβάνεται και η συνεχής μέριμνα για την προστασία και συντήρηση του πρασίνου και των δέντρων, καθώς προβλέπεται η καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες, όπως κλάδεμα, καθαριότητα κλπ.

Υπενθυμίζεται, ότι ολιστικές επεμβάσεις έχουν ήδη γίνει στην Λ. Ποσειδώνος, στην Λ. Κηφισίας, στην Λ. Αθηνών, στην Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στην Λ. Πέτρου Ράλλη και στη Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε μετά την προκήρυξη ηλεκτρονικού δημοσίου διαγωνισμού, με αντικείμενο την «Προμήθεια και φύτευση Φοινίκων επί της Λ. Συγγρού» και ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 153.313 ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share