Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι προβλέπει η μεγάλη ανάπλαση του Σκοπευτηρίου από τον Δήμο Καισαριανής

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο;

8 Αυγούστου 2022 14:58
Τι προβλέπει η μεγάλη ανάπλαση του Σκοπευτηρίου από τον Δήμο Καισαριανής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεγάλη ανάπλαση του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή, μετά και την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, πως η σχετική μελέτη εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις και είναι πλέον έτοιμη προς δημοπράτηση.

Παράλληλα, στην ολοκλήρωσή της προχωρά η ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος από το Δήμο Αθηναίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πλήρη σχεδιασμό, τον οποίο είχε παρουσιάσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον περασμένο Φεβρουάριο, η ανάπλαση του Σκοπευτηρίου θα ενοποιηθεί αρχιτεκτονικά με την ανάπλαση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης και στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις δύο αυτές αναπλάσεις θα γίνει αρχιτεκτονική ενοποίηση, ώστε να επιτευχθεί σύνδεση των δύο εμβληματικών σημείων της πόλης.

Στην ανάπλαση του ιστορικού πάρκου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δημιουργία ανοιχτού θεάτρου και ειδικού χώρου για αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και το ιστορικό κέντρο «Χάραμα», το οποίο σφράγισε με την παρουσία του ο Βασίλης Τσιτσάνης. Συγκεκριμένα, το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • Δημιουργία ανοιχτού θεάτρου 800 θέσεων.
  • Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου διασκέδασης «Χάραμα».
  • Δημιουργία μικρού στίβου με ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις γύρω του.
  • Ανάπλαση των χώρων πρασίνου και τοποθέτηση ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων με υπερσύγχρονα όργανα εκγύμνασης (δέντρο γυμναστικής).
  • Ανάπλαση των γραφείων της Σκοπευτικής Εταιρίας.

Τι προβλέπει η μεγάλη ανάπλαση του Σκοπευτηρίου από τον Δήμο Καισαριανής

Αναλυτικά:

  • Ο χώρος των γραφείων της Σκοπευτικής Εταιρείας θα αναπλαστεί σε πολυχώρο πολιτισμού, που θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, εικαστικά εργαστήρια, αναγνωστήριο, το οποίο θα λειτουργεί και ως στέκι νεολαίας, αλλά και καμαρίνια που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του ανοιχτού θεάτρου. Αυτό θα χτιστεί ακριβώς μπροστά από τον πολυχώρο.
  • Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου διασκέδασης «Χάραμα» θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση της βασικής ιστορικής σάλας (διατηρημένη αυτούσια), η οποία θα φέρει το όνομα «Αίθουσα Τσιτσάνη» προς τιμήν του μεγάλου συνθέτη, που μεγαλούργησε σε αυτό τον μουσικό χώρο για 15 χρόνια. Εκεί θα φιλοξενούνται συναυλίες και μουσικά δρώμενα. Στο ανακαινισμένο κτίριο θα υπάρχει ακόμη αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριακός χώρος, αίθουσα μαθημάτων χορού, λαϊκής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων, καμαρίνια, καθώς και τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός.
  • Ο ανοιχτός χώρος έξω από το θυσιαστήριο του Σκοπευτηρίου θα υποστεί ήπια παρέμβαση με τοποθέτηση υποδομής σκίασης.
  • Εκεί όπου βρίσκεται το χωμάτινο γήπεδο, θα δημιουργηθεί μικρός προπονητικός στίβος και γύρω του θα τοποθετηθούν υπερσύγχρονα όργανα γυμναστικής.
  • Στο χώρο κάτω από το στίβο που συνορεύει με τα σχολεία της πόλης, θα απομακρυνθούν οι περιττές τσιμεντένιες κατασκευές και θα ενισχυθεί το πράσινο.
  • Η πλατεία με τα συντριβάνια, όπισθεν του αθλητικού συγκροτήματος της Νήαρ Ηστ, θα αναπλαστεί προκειμένου να απομακρυνθούν οι ανισόπεδες κατασκευές και να διαμορφωθεί ένας ενιαίος, επίπεδος, προσβάσιμος χώρος με επιδαπέδιο φωτισμό και πίδακες νερού.
  • Το δέντρο γυμναστικής θα τοποθετηθεί στο κάτω άκρο του πάρκου, κοντά στην είσοδο του Σκοπευτηρίου. Το δέντρο αποτελεί δείγμα πρωτοπόρου ιταλικού σχεδιασμού για εξωτερικούς χώρους γυμναστικής και θα είναι από τα ελάχιστα στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share