Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Καμπανάκι» από Ματίνα Παγώνη: «Θα δούμε» το φθινόπωρο – Δεν μιλάμε πια για ανοσία της αγέλης

Η «εικόνα» στα νοσοκομεία

8 Αυγούστου 2022 18:48
«Καμπανάκι» από Ματίνα Παγώνη: «Θα δούμε» το φθινόπωρο – Δεν μιλάμε πια για ανοσία της αγέλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Να κάνουν ένα τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, συμβουλεύει τους νέους η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», εξήγησε ότι οι νέοι μπορεί να περάσουν τον ιό με δύο ημέρες πυρετό, ωστόσο για ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα στα σπίτια όπου επιστρέφουν, μπορούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Δείτε επίσης: Συναγερμός Ματίνας Παγώνη για τον κορωνοϊό: «Μπορεί να υπάρξει επαναλοίμωξη ακόμη και μετά από 20 ημέρες» (Video)

 Ματίνα Παγώνη

Πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη της Όμικρον 5, είναι πολύ μεταδοτική και μπορεί να μην είναι θανατηφόρα, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Μην κοιτάτε που δεν κάνουμε ιχνηλάτηση, είναι πλέον και ευθύνη του καθενός μας να προσέχει και να μην μεταδώσει. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου σε μια τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να συμβεί λόγω long covid. Είναι 30% αυτά τα περιστατικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η «εικόνα» στα νοσοκομεία

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι παρατηρείται μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων και πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη καθώς στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια.

Τι θα γίνει το φθινόπωρο και η ανοσία της αγέλης

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης και θύμισε ότι οι ειδικοί ανέφεραν ότι μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη – έκπληξη.

«Γι’ αυτό λοιπόν, δεν μπορούμε να λέμε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, που ανοίγουν τα σχολεία, τον Οκτώβριο τα Πανεπιστήμια. Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και καμπάνια από την επιτροπή εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς από το τέλος Αυγούστου και μετά», σημείωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share