Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός Ματίνας Παγώνη για τον κορωνοϊό: «Μπορεί να υπάρξει επαναλοίμωξη ακόμη και μετά από 20 ημέρες» (Video)

«Είναι αναμενόμενο να έχουμε αύξηση κρουσμάτων»

3 Αυγούστου 2022 11:25
Συναγερμός Ματίνας Παγώνη για τον κορωνοϊό: «Μπορεί να υπάρξει επαναλοίμωξη ακόμη και μετά από 20 ημέρες» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Μπορεί τον Σεπτέμβρη να έχουμε νέες μεταλλάξεις», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως «αυτό που μας ενδιαφέρει με τις μεταλλάξεις είναι η μεταδοτικότητά τους και εάν είναι θανατηφόρες». Παράλληλα, τρομακτική είναι η εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη για 400.000-500.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα!

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στο Open, σημείωσε πως «ο κόσμος έχει πλέον βαρεθεί να ακούει τη λέξη κορωνοϊός μετά από 2,5 χρόνια. Ωστόσο δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, οι παραλλαγές είναι εδώ. Μάλιστα, η παραλλαγή Ο5 που διαχειριζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεταδοτική αλλά βέβαια δεν είναι θανατηφόρος.

Χρειάζεται να προσέχουμε. Όταν πηγαίνουμε στα νησιά και στα σοκάκια τους, εκεί που ο ένας σκουντάει τον άλλον, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Εκεί λοιπόν χρειάζεται η χρήση μάσκας. Είναι εύκολο; Φυσικά και είναι εύκολο, γιατί έτσι θα αποφύγουμε τη μετάδοση».

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι «όταν βγαίνεις στις 12 το βράδυ, εκείνη την ώρα βγαίνει η νεολαία για να διασκεδάσει, και βλέπεις ότι υπάρχει κόσμος δίπλα σου που δεν γνωρίζεις, φοράς τη μάσκα σου».

Τι συμβαίνει με τις επαναλοιμώξεις του κορωνοϊού

Σε ό,τι αφορά το χρονικό διάστημα που μπορεί κανείς να ξανακολλήσει covid-19, η κ. Παγώνη σημείωσε: «Μπορείς και μέσα στο 20ήμερο να ξανακολλήσεις. Αυτό που λένε οι περισσότεροι ‘ας το περάσω να τελειώσω’, δεν ισχύει. Μπορείς να ξανακολλήσεις μέσα σε 20 ημέρες, ακόμη και με την ίδια μετάλλαξη. Ο σκοπός των εμβολίων είναι να μας προφυλάξουν από μια πολύ σοβαρή νόσηση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share