Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - «Καλπάζει» εν μέσω διακοπών η πανδημία: Τρομακτική εκτίμηση Σαρηγιάννη για 400.000-500.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα! (video)

Σε συνεχή αύξηση διασωληνώσεις και θάνατοι

1 Αυγούστου 2022 09:05
Κορωνοϊός - «Καλπάζει» εν μέσω διακοπών η πανδημία: Τρομακτική εκτίμηση Σαρηγιάννη για 400.000-500.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα! (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την εκτίμηση ότι τα πραγματικά κρούσματα κυμαίνονται στα 400.000-500.000 έκανε σήμερα (1/8) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Δείτε επίσης: «Και οι δύο θετικοί... να δούμε ποιος θα κολλήσει τους περισσότερους» - Πιτσιρικάδες με κορωνοϊό πάνε Πάρο αλλά... φεύγουν για τις διακοπές τους (Video)

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί. «Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ο οποίος είναι εδώ. Δεν έχει αλλάξει τόσο δραματικά και ακόμα μας ταλαιπωρεί. Στέλνει ανθρώπους και στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε δε ότι η παραλλαγή Όμικρον 5 «χτυπά» το κατώτερο αναπνευστικό, ωστόσο μπορεί να δώσει και σοβαρότερη νόσηση αν κάποιος έχει υποκείμενα νοσήματα.

«Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000. Το θέμα είναι ότι οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι, ακόμα και οι διασωληνώσεις έχουν ήδη δώσει μια αύξηση, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα. Αντίστοιχα, θα υπάρχει πτώση στα κρούσματα», κατέληξε.

Είπε και ελάλησε η Ματίνα Παγώνη: «Ο κόσμος να πάει διακοπές με μάσκα και λογική»

Στις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως «...έχουμε πολλά κρούσματα αλλά η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμη». Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών, υπογραμμίζοντας ότι «ο κορωνοϊός είναι εδώ, όπως και οι υποπαραλλαγές που προκαλούν υψηλό πυρετό».

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις εικόνες από τα λιμάνια της χώρας, με τους δεκάδες νέους που ταξιδεύουν φορώντας μάσκα. «Σωστά ξεκινά ο κόσμος τις διακοπές με μάσκα. Έχει γίνει συνείδηση πλέον ότι η μάσκα σώζει ζωές» είπε και σημείωσε ότι είναι αναμενόμενα τα κρούσματα αυτόν τον καιρό, καθώς οι νέοι θα ταξιδέψουν, θα βγουν, θα χορέψουν.

Ωστόσο, συμβούλεψε να συνδυάσουμε την λογική με την διασκέδαση, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό πριν φύγει κάποιος για διακοπές και αφού γυρίσει από αυτές να κάνει ένα rapid test. Σε ερώτηση για το εάν έχει σχέδια και για άλλες δραστηριότητες πέρα από τα νοσοκομεία απάντησε: «Δεν αποφασίζω εγώ αλλά ο πρωθυπουργός…».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share