Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Θρίλερ εν πλω στην Αίγινα: Πρόσκρουση επιβατικού πλοίου στο λιμάνι με σχεδόν 600 ψυχές μέσα

Οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν

6 Αυγούστου 2022 15:41
Θρίλερ εν πλω στην Αίγινα: Πρόσκρουση επιβατικού πλοίου στο λιμάνι με σχεδόν 600 ψυχές μέσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν απέπλευσε το E/Γ-O/Γ AΠOΛΛΩN EΛΛAΣ από την Αίγινα, αφότου προσέκρουσε στην προβλήτα του Λιμανιού της Αίγινας, ενώ επιχειρούσε πρόσδεση.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά – Αίγινα, μεταφέροντας 591 επιβάτες, οι οποίοι και αποβιβάστηκεν με ασφάλεια. Οι αναμένοντες προς επιβίβαση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

«Τρεχάτε ποδαράκια μου» στο λιμάνι του Πειραιά: Πιτσιρικάδες πρόλαβαν στις... καθυστερήσεις το πλοίο - Είχαν σηκωθεί ήδη οι πόρτες (video)

Κάτι το πρωινό ξύπνημα, κάτι ο κακός υπολογισμός της ώρας και κάτι η κίνηση που μπορεί να συναντήσουν στον δρόμο, έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί να είναι οι επιβάτες που χάνουν το πλοίο τους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το περιστατικό -που έχει μείνει στην ιστορία- και έχει καταγραφεί από τον ΣΚΑΙ, με τον νεαρό να είναι μπροστά στην πόρτα, να ετοιμάζεται να ανέβει για να μπει μέσα και την τελευταία στιγμή να μην τα καταφέρνει.

Κάπως έτσι, δυο νεαροί έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό το σημείο στον Πειραιά, όπως μπορείτε να δείτε και από το video του καναλιού του Φαλήρου. Αμφότεροι έσκασαν τρέχοντας και μπήκαν στο πλοίο, το οποίο ήδη είχε αρχίσει να κλείνει τις πλαϊνές του πόρτες.

Δείτε το βίντεο:

«Αντέχουν» τα ελληνικά αεροδρόμια σε σχέση με τα ευρωπαϊκά

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα των αεροδρομίων της Ελλάδας σχετικά με τις καθυστερήσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε επίσης: «Στενάζουν» οι αεροπορικές εταιρείες: Εικόνες χάους στα αεροδρόμια της Ευρώπης με απεργίες και καθυστερήσεις (video)

Όπως αναφέρει το υπουργείο, τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης, ευθύνονται τουλάχιστον κατά 80%, για τις μικρές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε κάποια από τα αεροδρόμια της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η ελληνική εναέρια κυκλοφορία.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το 53% των πτήσεων στο Ελ. Βενιζέλος προσγειώνεται την προβλεπόμενη ώρα. Από το υπόλοιπο 47%, το 80% οφείλεται σε καθυστερήσεις από το εξωτερικό (ο συνολικός αριθμός πτήσεων τον Ιούνιο του 2022 ήταν -περίπου- 9650, ενώ οι πτήσεις με καθυστέρηση 4520).

H καλύτερη εικόνα στα ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οφείλεται στη συστηματική προεργασία που έχει κάνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κυρίως μέσω της συνεχούς επαφής με τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, έχοντας εξηγήσει αναλυτικά, ότι η εφετινή αεροπορική κίνηση θα ξεπερνούσε τα δεδομένα του 2019.

Μάλιστα, υπενθυμίζουν πως η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος υπερψήφισε στις 9/5/2022 την Κοινή Συμφωνία, η οποία περιελάμβανε μια σειρά από μέτρα, που στόχο είχαν να ανακουφίσουν την εναέρια κυκλοφορία από τις επικείμενες καθυστερήσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share