Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

«Στενάζουν» οι αεροπορικές εταιρείες: Εικόνες χάους στα αεροδρόμια της Ευρώπης με απεργίες και καθυστερήσεις (video)

Το παγκόσμιο αλαλούμ συνεχίζεται

2 Ιουλίου 2022 16:32
«Στενάζουν» οι αεροπορικές εταιρείες: Εικόνες χάους στα αεροδρόμια της Ευρώπης με απεργίες και καθυστερήσεις (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καλοκαίρι με χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού, ενώ κλιμακώνονται οι απεργίες με αίτημα την αύξηση των μισθών.

Ατέλειωτες ουρές επιβατών σχηματίστηκαν στα αεροδρόμια του Παρισιού καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι απεργούν ζητώντας υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το προσωπικό που καλείται να εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες δεν επαρκεί, λένε. Δεκάδες πτήσεις ακυρώνονται καθημερινά λόγω της κινητοποίησης που ξεκίνησε την Πέμπτη και θα συνεχιστεί αύριο.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στα αεροδρόμια της Βρετανίας. Στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας οι επιβάτες πτήσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες που ακυρώθηκε κλήθηκαν να αναζητήσουν τις βαλίτσες τους ανάμεσα σε δεκάδες άλλες αποσκευές καθώς δεν υπήρχε προσωπικό για να τους εξυπηρετήσει.

Χάος επικράτησε και στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ισπανίας μετά την απόφαση των εργαζομένων δύο αερομεταφορέων χαμηλού κόστους να απεργήσουν την ίδια περίοδο. Αναλυτές προβλέπουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες εβδομάδες.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε δημόσιους φορτιστές αεροδρομίων και ξενοδοχείων για το κινητό - Μπορεί να αδειάσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Φόρτιση κινητού: Ένα νέο κόλπο των χάκερ είναι να χρησιμοποιούν τους δημόσιους φορτιστές αεροδρομίων και ξενοδοχείων για να κλέψουν τα δεδομένα σας.

Δες εδώ γιατί πρέπει να σταματήσεις να φορτίζεις το κινητό και στο αυτοκίνητο.

Μια «δωρεάν» φόρτιση μπορεί να κοστίσει πολύ

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους ταξιδιώτες για μια απάτη με φορτιστές USB. Μια δωρεάν φόρτιση θα μπορούσε να καταλήξει σε αποστράγγιση του τραπεζικού σας λογαριασμού. Η κομπίνα γίνεται όταν οι ανυποψίαστοι χρήστες χρησιμοποιούν καλώδια USB που φέρουν κρυφά με κακόβουλο λογισμικό.

Το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τις συσκευές, δίνοντας στους χάκερ πρόσβαση σε αυτές. Οι «εισβολείς» μπορούν στη συνέχεια να διαβάσουν και να εξάγουν τα δεδομένα. Μέσα στα δεδομένα που μπορούν να βρουν είναι και οι κωδικοί της κάρτας σας.

Ασφαλείς τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τις συσκευές σας είναι να έχετε τα δικά σας καλώδια φόρτισης. Επιπλέον για έξτρα ασφάλεια θα είναι καλό να φορτίζετε το κινητό σας μόνο απευθείας από κάποια πρίζα.

Οι θήρες ίσως να είναι μέρος του προβλήματος

Όπως οι απατεώνες υποκλέπτουν κωδικούς χρεωστικών καρτών με την τοποθέτηση παράνομων συσκευών στα ΑΤΜ. Έτσι και οι χάκερ μπορούν εύκολα να βγάλουν τις θύρες USB και να τις αντικαταστήσουν τους με το δικό τους κακόβουλο υλικό. Δεν είναι σίγουρο το πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο. Παρόλα αυτα θα σας συνιστούσαμε να ειστε προσεκτικοί.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share