Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στη Πάτρα: Καταγγελία για χειρουργό που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή - Κινδύνευσε η ζωή της

Το παιδί είχε σκωληκοειδίτιδα μαζί με μια αιματηρή κύστη στην αριστερή ωοθήκη

5 Αυγούστου 2022 14:30
Σοκ στη Πάτρα: Καταγγελία για χειρουργό που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή - Κινδύνευσε η ζωή της
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη ζωή μίας ανήλικης σε κίνδυνο καταγγέλλεται ότι έθεσε σε κίνδυνο ένας γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ο οποίος αρνήθηκε να την εξετάσει. Παράλληλα, σε βαθιά θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του βρέφους που πέθανε από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο νοσοκομείο των Γρεβενών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο συγκεκριμένος γιατρός, χειρουργός, αρνήθηκε να δει την ασθενή, όπως κατήγγειλε η νοσηλεύτρια που τη συνόδευε.

Η νοσηλεύτρια που συνόδευε την ανήλικη είπε πως η ασθενής αναγκάστηκε τελικά να φύγει από το νοσοκομείο του Ρίου και να μεταβεί σε άλλο νοσοκομείο, αφού ο εφημερεύων χειρουργός δεν την εξέταζε.

Όπως αναφέρει η νοσηλεύτρια, έφτασε μαζί με την κόρη της στο ΠΓΝΠ στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, με οξεία κοιλία, πυρετό 38,1 και αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Οι παθολόγοι παρέπεμψαν τρεις φορές το περιστατικό στον χειρουργό, ο οποίος όμως αρνείτο να την εξετάσει. Όπως είπε, «ο συγκεκριμένος δεν δεχόταν να δει περιστατικά που δεν τους είχαν πάρει αίματα, Ro θώρακος, u/s κ.λπ. Δηλαδή, έπρεπε οι παθολόγοι να κάνουν τη ΄λάντζα’ και μετά θα μας δεχόταν» μεταφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Καταγγελία για χειρουργό που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή στην Πάτρα

Είχε σκωληκοειδίτιδα

Η παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ αλλά και του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ήταν άμεση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr. Η γυναίκα πήρε την μικρή και έφυγαν για άλλο νοσοκομείο.

Το παιδί χειρουργήθηκε τελικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Είχε σκωληκοειδίτιδα μαζί με μια αιματηρή κύστη στην αριστερή ωοθήκη. Οι γιατροί εκεί τους ενημέρωσαν πως 24 ώρες αργότερα θα είχαν τα χειρότερα.

Να σημειωθεί ότι το εξοργιστικό αυτό περιστατικό έρχεται λίγο καρό μετά το σοκαριστικό συμβάν όπου ένας 49χρονος ξεψύχησε στους δρόμους της Πάτρας, γιατί στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» αρνήθηκαν να τον δεχτούν, καθώς το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share