Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σοκαριστική καταγγελία στη Ρόδο: Σεξουαλική κακοποίηση 5χρονων διδύμων από τη νονά τους – Τα δύο αδερφάκια περιέγραψαν φρικιαστικές πράξεις

Οι ανατριχιαστικές καταθέσεις που έδωσαν τα δύο παιδιά παρουσία παιδοψυχολόγου

4 Αυγούστου 2022 09:58
Σοκαριστική καταγγελία στη Ρόδο: Σεξουαλική κακοποίηση 5χρονων διδύμων από τη νονά τους – Τα δύο αδερφάκια περιέγραψαν φρικιαστικές πράξεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί νέα φρικιαστική υπόθεση για σεξουαλική κακοποίηση διδύμων από τη νονά τους που καταγγέλθηκε στη Ρόδο και απασχολεί από την περασμένη Τρίτη (3/8) την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού.

Δείτε επίσης: Λέσβος - Βιασμός ανήλικης: «Έκανα ένα λαθάκι» είπε όταν συνελήφθη - Αμετανόητος ο αστυνομικός

Η εντολή της Εισαγγελίας

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου με διάταξη που εξέδωσε αφαίρεσε προσωρινά την επιμέλεια δύο δίδυμων αδελφών ηλικίας 5 ετών από τους γονείς τους, που διαμένουν σε δήμο της δυτικής πλευράς του νησιού, απαγορεύει την συναναστροφή τους με την 55χρονη Βουλγάρα νονά τους και την ανέθεσε σε μια συγγενή τους.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Όλα ξεκίνησαν όταν τα δίδυμα παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, προκάλεσαν με πράξεις και λόγια τους τις υποψίες της δασκάλας τους που ζήτησε αρμοδίως βοήθεια.

Τα δύο παιδιά σε καταθέσεις που έδωσαν παρουσία παιδοψυχολόγου ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων ότι η νονά τα υποχρέωνε να βλέπουν πορνό, ότι ασελγούσε εις βάρος τους και έβαλε ένα μολύβι στο αιδοίο του παιδιού, ότι έβαζε καυτές πέτρες στα απόκρυφα τους στην παραλία κι άλλες φρικιαστικές πράξεις.

Σχηματίστηκε άμεσα δικογραφία για απόπειρα βιασμού και αποπλάνηση των παιδιών και ήδη η 55χρονη κλήθηκε σε εξηγήσεις ενώ κατασχέθηκε το κινητό της τηλέφωνο που θα αποσταλεί προς έλεγχο στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Πάντως, από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στα παιδιά δεν βρέθηκαν ευρήματα επιβεβαιωτικά σεξουαλικής κακοποίησης.

αστυνομια-περιπολικο-4-8
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων;

– Οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενηλίκου (ή μεγαλύτερου εφήβου) με έναν ανήλικο-η με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι ανήλικοι κακοποιούνται από κάποιο άτομο που βρίσκεται στο κοντινό περιβάλλον τους.

Οδηγίες πρόληψης προς ενηλίκους (γονείς, εκπαιδευτικούς, κλπ.):

  • Κουβεντιάστε με τα παιδιά και ακούστε ό,τι έχουν να σας πουν.
  • Συζητήστε από πολύ νωρίς για τα μέρη του σώματος με το πραγματικό τους όνομα.
  • Μιλήστε μαζί τους και απαντήστε στις απορίες που έχουν για τις ανθρώπινες σχέσεις και το σεξ.
  • Μάθετε στα παιδιά τα όρια και εξηγήστε ότι κανείς δεν πρέπει να τα παραβιάζει. Τονίστε τους ότι το σώμα τους είναι δικό τους.
  • Κερδίστε την εμπιστοσύνη τους και δώστε τους το δικαίωμα να μπορούν να σας πουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται.
  • Διδάξτε τους τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές απέναντι στους ενηλίκους, αλλά και απέναντι στα παιδιά της ηλικίας τους.
  • Συνοδέψτε τα παιδιά στις δραστηριότητές τους και γνωρίστε όλους τους ενηλίκους και μεγαλύτερους εφήβους που ενδεχομένως έχουν επαφή και επικοινωνία με το παιδί σας.
  • Ζητήστε από το παιδί να σας υποδείξει το ίδιο ένα πρόσωπο αναφοράς εκτός της οικογένειας, στο οποίο να μπορεί να μιλήσει αν για οποιοδήποτε λόγο εσείς δεν είστε διαθέσιμοι.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share