Σεισμός ταρακούνησε τα Καλάβρυτα – Δείτε πόσα ρίχτερ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στα Καλάβρυτα. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε μόλις οκτώ χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά των Καλαβρύτων.
Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 31 χιλιόμετρα.
Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 3,6 Ρίχτερ, ωστόσο το Γεωδυναμικό αναθεώρησε προς τα πάνω.
Δείτε επίσης: Κρήτη: Συνεχίζει να «τρέμει» το Αρκαλοχώρι – Νέος μετασεισμός 3,5 Ρίχτερ
«Καμπανάκι» επιστημόνων για την «σεισμική ησυχία» της Ελλάδας: Συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα…
Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του – που μοιάζει με προειδοποίηση – σχολιάζει την «σεισμική ησυχία» που επικρατεί σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα».
Που είναι τα 6άρια και 7άρια της διετίας 2020-2021, διερωτάται ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που δεν δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για την απουσία σεισμικών δονήσεων.
H ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου
ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!
Εντός του 2022 δεν έχει κάνει ούτε ένα σεισμό μεγέθους μεγαλύτερου του 5. Που είναι τα 6άρια και 7άρια της διετίας 2020-2021…Τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα!!






0 ΣΧΟΛΙΑ