Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αρνήθηκε ξανά τα πάντα και... εξαίρεσε τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο στη συμπληρωματική δίωξη για τη Τζωρτζίνα

Μαραθώνια η απολογία της

25 Ιουλίου 2022 17:56
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αρνήθηκε ξανά τα πάντα και... εξαίρεσε τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο στη συμπληρωματική δίωξη για τη Τζωρτζίνα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαραθώνια ήταν η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

«Δεν υπάρχουν ιατρικές ευθύνες στο Καραμανδάνειο»

Αμέσως μετά τη διαδικασία της συμπληρωματικής απολογίας, η κατηγορούμενη επέστρεψε στον Κορυδαλλό. Η ίδια κλήθηκε σήμερα να δώσει εξηγήσεις για τη νέα κατηγορία που της αποδόθηκε. Η ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία του παιδιού, αρνήθηκε όσα της αποδίδονται και μέσω υπομνήματος που κατέθεσε και μέσω των απαντήσεων της στις ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Στην κατηγορούμενη δεν επιβλήθηκαν όροι ή νέα προφυλάκιση καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται λόγω του ότι η απολογία της αφορούσε συμπληρωματική κατηγορία για την ίδια υπόθεση που κρατείται στον Κορυδαλλό από τον περασμένο Απρίλιο. Να σημειωθεί ότι με την απολογία της ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση και η δικογραφία επιστρέφει στον εισαγγελέα για πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της Όθωνας Παπαδοπουλος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, κατατέθηκε ένα λεπτομερές υπόμνημα και στις ερωτήσεις που της τέθηκαν «...η κατηγορούμενη απάντησε με τρόπο αναλυτικό, σαφή και ξεκάθαρο, δίνοντας διευκρινίσεις για το χρόνο των συμβάντων». Κατά την υπεράσπιση, «...δεν υπάρχουν ευθύνες των γιατρών στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, υπήρξε ένα καρδιολογικό πρόβλημα αναγόμενο σε παθολογικά αιτία. Η πράξη δεν περιλαμβάνεται με σαφή τρόπο στο κατηγορητήριο».

Πού βασίστηκε η νέα δίωξη

Η προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία του ενός εκ των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγα λεπτά πριν από τις 9:00πμ, προκειμένου να δώσει στην 18η Τακτική Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα τη δική της εκδοχή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που απαγγέλθηκε πριν από λίγες ημέρες σε βάρος της και για την οποία πριν από λίγες ημέρες έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

πισπιρίγκου απολογία
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η δίωξη για το δεύτερο κακούργημα που βαρύνει την 33χρονη, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη και βασίστηκε στα στοιχεία του φακέλου που έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της, για την πορεία της Τζωρτζίνας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι τελικά τον Ιανουάριο του 2022 να υποκύψει στην τοξική ουσία που φέρεται να της έδωσε η μητέρα της.

Με κενό και παγωμένο βλέμμα στην ανακρίτρια

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, αφορά όσα έγιναν μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει η Πισπιρίγκου, όλα όσα οδήγησαν τότε, στο να αποκτήσει μη αναστρέψιμη βλάβη με τετραπληγία, το 9χρονο παιδί, ήταν εγκληματικές ενέργειες της μητέρας του. Ο επίμαχος χρόνος ξεκίνησε στις 8 Απριλίου 2021 όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο. Σύμφωνα με δεδομένα που έχουν οι Αρχές, οι γονείς του παιδιού φέρονται εκείνη την ημέρα να είχαν ραντεβού με δικηγορικό γραφείο της Πάτρας με σκοπό την έκδοση διαζυγίου. Μόλις 18 ημέρες πριν, είχε πεθάνει το μικρότερο κοριτσάκι της οικογένειας Δασκαλάκη, η 6μηνών Ίριδα στο δωμάτιο που κοιμόταν με την Τζωρτζίνα. Το 2019 η Τζωρτζίνα είχε χάσει και την 3,5 ετών αδελφή της, Μαλένα.

Την επίμαχη ημέρα το κοριτσάκι εισήχθη στο Νοσοκομείο, με τη μητέρα να δηλώνει στους γιατρούς πως η Τζωρτζίνα εμφάνιζε σπασμούς. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε η 9χρονη δεν επιβεβαίωσαν καμία παθολογική κατάσταση. Ωστόσο το παιδί, στις 11 Απριλίου 2021 υπέστη καρδιοαπναπνευστική ανακοπή, με τη μητέρα να ειδοποιεί τους γιατρούς με τρόπο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, μάλλον ιδιαίτερα ψύχραιμο για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το συμβάν αντιμετωπίστηκε, όταν νοσοκόμα είδε την Τζωρτζίνα μελανιασμένη και σήμανε συναγερμό στους γιατρούς. Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά, αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια με αποτέλεσμα να καταστεί παραπληγική.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ερευνάται αν είχε εμπλοκή στους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της, υπόθεση που χειρίζονται οι Εισαγγελείς Απόστολος Ανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί φαίνεται πως μετά τις γραπτές εξηγήσεις που έδωσε η 33χρονη ως ύποπτη για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της, είναι έτοιμη να προχωρήσουν στο επόμενο ποινικό βήμα για την ολοκλήρωση της έρευνας τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share