Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Ελευσίνα - Κοντά στην εθνική οδό οι φλόγες (photo)

Συναγερμός στην πυροσβεστική

22 Ιουλίου 2022 13:30
Φωτιά στην Ελευσίνα - Κοντά στην εθνική οδό οι φλόγες (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι στην Πυροσβεστική, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Ελευσίνα. Η φωτιά καίει σε αίθριο χώρο κοντά στην εθνική οδό, στο ύψος της Ρήγα Φεραίου. Παράλληλα, αποκαλυπτικό για την ένταση της φωτιάς που κατέκαψε περιοχές στην Πεντέλη, στο Ντράφι, στον Γέρακα, στην Ανθούσα και την Παλλήνη είναι το βίντεο που ανήρτησαν στο TikTok κάτοικοι της Πεντέλης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Φωτιά στην Πεντέλη και τα Μέγαρα: Εισαγγελική παρέμβαση για τις πυρκαγιές - Έρευνα για το ενδεχόμενο εμπρησμού

Ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση θα αναζητηθούν από τις εισαγγελικές αρχές αναφορικά με τα αίτια των φωτιών στην Πεντέλη και τα Μέγαρα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις περιοχές που επλήγησαν από την φωτιά στην Πεντέλη.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων, όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος. Στην εκτεταμμένη εισαγγελική έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί από εισαγγελικό λειτουργό θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτίων που προκάλεσαν τις πυρκαγιές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share