Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Πεντέλη: «Είμαστε έτοιμοι να καούμε! Τους λένε "παιδιά καιγόμαστε" και να λένε "δεν έχουμε εντολή"» - Συγκλονίζει επιχειρηματίας στην Ανθούσα (Video)

«Θέλουμε υδροφόρα τώρα! Από τη νύχτα ήταν 10 και δεν έβρεχε κανείς...»

20 Ιουλίου 2022 11:58
Φωτιά στην Πεντέλη: «Είμαστε έτοιμοι να καούμε! Τους λένε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση για βοήθεια απευθύνει επιχειρηματίας της Ανθούσας. «Είμαστε έτοιμοι να καούμε» αναφέρει και δείχνει την επιχείρησή του τονίζοντας «είναι κρίμα να χάσουμε το κτίριο, να καταστραφούμε». Παράλληλα, έξαλλος ήταν ένας κάτοικος της Παλλήνης στην κάμερα του Open, την ώρα που έβλεπε το σπίτι του να καίγεται.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (20/7) στην κάμερα του Open επιχειρηματίας από την περιοχή «Τρίγωνο» της Ανθούσας που παραδόθηκε στις φλόγες τόνισε: «Θέλουμε υδροφόρα τώρα. Από τη νύχτα ήταν 10 και δεν έβρεχε κανείς, δεν έκανε κανείς τίποτα. Είμαστε έτοιμοι να καούμε και τώρα».

«Μπροστά πήρε το κιόσκι φωτιά. Καταστραφήκαμε. Είναι κρίμα να χάσουμε το κτίριο» ανέφερε δείχνοντας την επιχείρησή του και συμπλήρωσε «έχουμε 50 άτομα προσωπικό».

«Τώρα θέλουμε βοήθεια από το κράτος, αυτή τη στιγμή» σημείωσε. «Μπορεί να πάθαμε 100.000 – 200.000 ζημιά το θέμα είναι να μην καταστραφούμε» πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή βλέποντας τα όσα άφησε πίσω της η φωτιά.

«Να είναι οι υδροφόρες να τους λένε ”παιδιά καιγόμαστε” και να λένε ”δεν έχουμε εντολή”» υπογράμμισε ο άνδρας ενώ το συνεργείο του σταθμού έδειχνε εικόνες από αποθήκες που κάηκαν και ένα σκυλάκι το οποίο δεν μπόρεσε να γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα και κάηκε.

Φωτιά στην Πεντέλη: Περικυκλωμένοι στις φλόγες! Συγκλονιστικό βίντεο με τη μάχη των πυροσβεστών με την πύρινη λαίλαπα

Συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο με τη δύσκολη μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τις φλόγες στη φωτιά στην Πεντέλη έρχονται στη δημοσιότητα.

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που δείχνει μία ομάδα πυροσβεστών να έχουν περικυκλωθεί από την πύρινη λαίλαπα και να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες οι οποίες φτάνουν ακόμη και τα δύο μέτρα. Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται καθαρά η ένταση του φαινομένου με τους πυροσβέστες να παλεύουν να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής με όση δύναμη τους έχει απομείνει σηκώνουν τις μάνικες και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, η οποία όμως εξαπλώνεται σαν ανεξέλεγκτο θεριό.

Τα ενεργά μέτωπα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, εντοπίζονται στον Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Διώνη καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος.

Έμφαση δίνεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών Αττικής και νοτιοανατολικά επίσης στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ. Ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share