Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων; «Καμπανάκι» Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την περιοχή (Video)

«Να γίνεται έλεγχος για τοξικό περιεχόμενο τους επόμενους δύο μήνες στο σημείο της συντριβής»

18 Ιουλίου 2022 12:21
Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων; «Καμπανάκι» Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την περιοχή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: «Χρειάζεται δειγματοληψία στο σημείο της πτώσης του Antonov στην Καβάλα τους επόμενους 2 μήνες για τοξικό περιεχόμενο», δήλωσε ο καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ειδικότερα, σχετικά με την τραγωδία στην Καβάλα με την πτώση του αεροσκάφους που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε πως: «από την καύση των εκρηκτικών, των πλαστικών αλλά και των μεταλλικών μερών του αεροσκάφους, εκλύονται ουσίες που μπορεί να έχουν τοξικό περιεχόμενο. Καλό είναι λοιπόν να υπάρχει μια δειγματοληψία σε μια ακτίνα 1 χιλιομέτρου γύρω από το σημείο πτώσης. Αυτό καλό είναι να γίνει σε ένα διάστημα 1-2 μηνών, ακριβώς για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης».

Να μην επηρεαστεί η τροφική αλυσίδα

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να λάβουν μέτρα και οι κάτοικοι της περιοχής, ο καθηγητής τόνισε: «Δεν υπάρχει θέμα μάσκας για τους κατοίκους αυτή τη στιγμή, ό,τι ήταν να πέσει, έχει πέσει στο έδαφος. Θα πρέπει να υπάρχει επαναιώρηση από αγροτικές εργασίες κτλ. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να μην περάσουν στην τροφική αλυσίδα οι ουσίες από την καύση των υλικών του αεροσκάφους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share