Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

30.000 ευρώ «κοστίζουν» οι αθώες ψυχές των παιδιών; Αποφυλακίζεται από ώρα σε ώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης!

Συγκέντρωσε το ποσό της εγγύησης

14 Ιουλίου 2022 11:32
30.000 ευρώ «κοστίζουν» οι αθώες ψυχές των παιδιών; Αποφυλακίζεται από ώρα σε ώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποφυλακίζεται σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος εξασφάλισε το ποσό των 30.000 ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκισή του.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015, ωστόσο η ποινή του έλαβε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Το δικαστήριο χθες, μετά την καταδίκη του 58χρονου, αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης. Η μειοψηφία του δικαστηρίου, δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Ο καταδικασθείς συγκέντρωσε το ορισθέν ποσό της εγγύησης και γύρω στο μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Κρατούνταν εδώ και 17 μήνες και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα από το κατάστημα κράτησης Τρίπολης όπου είχε μεταχθεί μετά την προφυλάκισή του για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share