Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Νέα σκηνικά ντροπής στα νοσοκομεία: Βάζουν σε ράντζα ασθενείς με κορωνοϊό (Video)

Τα κρεβάτια, σε όλες τις κλινικές covid, στα νοσοκομεία της Αθήνας, είναι όλα κατειλημμένα

6 Ιουλίου 2022 09:45
Νέα σκηνικά ντροπής στα νοσοκομεία: Βάζουν σε ράντζα ασθενείς με κορωνοϊό (Video)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ράντζα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, επέστρεψαν στους διαδρόμους και μάλιστα με ασθενείς covid. To σύστημα υγείας φαίνεται πως αρχίζει ξανά να πιέζεται, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα non – covid περιστατικά.

Δείτε επίσης: «Θερίζει» ακόμη ο κορωνοϊός στη χώρα: Απέραντη θλίψη για τον θάνατο 19χρονης στο «Σισμανόγλειο»

Συγκεκριμένα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στις παθολογικές κλινικές τα ράντζα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ το νοσοκομείο έχει υποχρεωθεί, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού, να ανοίξει και δεύτερη κλινική. Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και σε άλλα νοσοκομεία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη λίστα του ΕΚΑΒ έχουν αρχίσει οι αναμονές για κρεβάτι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συγκεκριμένα την Δευτέρα υπήρχαν 27 άτομα που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για κρεβάτι, ενώ σύμφωνα με την λίστα της Τρίτης τα 27 άτομα έχουν γίνει συνολικά 31. Διευκρινίζεται πως πρόκειται για περιστατικά covid αλλά και non – covid.

Γεννηματάς: Άνοιξαν τέσσερις κλινικές Covid

Τα κρεβάτια, ωστόσο, σε όλες τις κλινικές covid, στα νοσοκομεία της Αθήνας, είναι όλα κατειλημμένα. Το «Γ. Γεννηματάς» άνοιξαν 4 κλινικές covid και σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν περιπτώσεις που κάποια περιστατικά υποχρεώθηκαν να μεταβούν σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στην εφημερία της Δευτέρας, υποχρεώθηκαν να βάλουν δύο κρούσματα covid σε ράντζο σε διάδρομο και σε αναμονή για να βρεθεί κρεβάτι.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΒ υπάρχει υποστελέχωση καθώς πολλοί εργαζόμενοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν γίνει άλλες προσλήψεις προκειμένου να μπουν οδηγοί και διασώστες στα ασθενοφόρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share