Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

«Θερίζει» ακόμη ο κορωνοϊός στη χώρα: Απέραντη θλίψη για τον θάνατο 19χρονης στο «Σισμανόγλειο»

Νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του νοσοκομείου

3 Ιουλίου 2022 15:35
«Θερίζει» ακόμη ο κορωνοϊός στη χώρα: Απέραντη θλίψη για τον θάνατο 19χρονης στο «Σισμανόγλειο»
Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε από κορωνοϊό 19χρονη στο «Σισμανόγλειο», την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο ξέσπασμα του φονικού ιού.

Νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε απλή κλίνη

Η 19χρονη που είχε υποκείμενα νοσήματα είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο στις αρχές της περασμένης εβδομάδα. Η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από τον φονικό ιό.

Τέταρτη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού για όλους: Το παίρνει απόφαση η κυβέρνηση

Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως έρχεται για όλους, με τον καθηγητή πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, να αναφέρεται στην έξαρση των κρουσμάτων, αλλά και στο ότι θα ήταν σημαντικό να σπεύσουμε άπαντες να την κάνουμε. Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τις επαναμολύνσεις.

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων και η 4η δόση

«Είναι περισσότερο ταλαιπωρία η επαναλοίμωξη παρά νόσηση. Οι άνθρωποι που κάνουν επαναλοιμώξεις σπανίως κάνουν σοβαρή λοίμωξη. Αν έχω αρρωστήσει πριν από 2 χρόνια και νοσήσω τώρα, αυτό λέγεται επαναλοίμωξη, ωστόσο η νόσηση που είχα τότε σπάνια με προστατεύει. Εάν νόσησα τον Ιανουάριο και τώρα νοσήσω πάλι η νόσηση είναι πιο ελαφριά», ανέφερε αρχικά.

Για την άρση των μέτρων ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων είναι πολυπαραγοντική. Έχει επικρατήσει το στέλεχος Ο4 και το Ο5 που είναι πολύ πιο μεταδοτικό αλλά όχι τόσο νοσογόνο, κάνει πιο έντονο πυρετό.

Επιπλέον, αυτό έχει συμβεί την περίοδοπου ήρθησαν όλα τα μέτρα, ωστόσο η εικόνα της Ελλάδας το επέτρεπε, είναι και η χώρα μας μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό και έπρεπε να γίνει. Το τρίτο είναι ότι τα εμβόλια και 3η δόση, η οποία δεν έγινε από όλους, είχαν γίνει πριν από αρκετό καιρό».

Για την 4η δόση ξεκαθάρισε πως, «πολλοί γιατροί γεμίζουν με αμφιβολία τον κόσμο σχετικά με την 4η δόση. Αυτή τη στιγμή από τους διασωληνωμένους ασθενείς, οι 40 από τους 95 είναι κάτω των 65 ετών. Έχουν γίνει πολλές μελέτες σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, που το όφελος είναι ξεκάθαρο, και έχουμε λίγα στοιχεία για τους νεότερους ανθρώπους, που ξέρουμε ότι ωφελεί, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το ποσοστό.

Θα ωφελούσε όλους τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση, γιατί θα αύξανε τα αντισώματά τους, των κυττάρων που υπάρχουν για να αντιμετωπίσουν τον ιό, δεν πρόκειται να πάθει κανένας τίποτα. Στις νέες ηλικίες, όποιος και αν κάνει την 4η δόση δεν θα πάθει τίποτα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share