Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Αμετανόητος στην απολογία του ο «ψευτογιατρός»: «Εκείνοι ήρθαν σε εμένα - Η φήμη μου ξεπέρασε το Άγιο Όρος» (video)

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο «Dr. Kontos»

5 Ιουλίου 2022 13:33
Αμετανόητος στην απολογία του ο «ψευτογιατρός»: «Εκείνοι ήρθαν σε εμένα - Η φήμη μου ξεπέρασε το Άγιο Όρος» (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για ένα… αμάρτημα να εμφανιστεί ως διάσημος γιατρός από την Αμερική με το ίδιο όνομα, για την πίστη του ότι τα βότανα με τη βοήθεια του Θεού μπορούν να κάνουν καλό σε ασθενείς, αλλά και για τη διάθεση προσφοράς του σε όσους έφταναν σε εκείνον, ιδιαίτερα μετά την εξάπλωση της φήμης του μίλησε ο κατηγορούμενος «ψευτογιατρός» στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ωστοσο, εμφανίστηκε αμετανόητος και αρνήθηκε ότι έχει κάνει κακό σε οποιονδήποτε αποποιούμενος τις δώδεκα ανθρωποκτονίες και τις δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών που περιγράφονται στο βαρύ κατηγορητήριο.

«Δεν θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου» είπε στην έναρξη της απολογίας ο κατηγορούμενος δίνοντας το στίγμα της υπεράσπισης του.

Αμετανόητος, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει το νόημα και το εύρος των κατηγοριών που του αποδίδονται και του πόνου που έχει προκαλέσει σε δεκάδες οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως από μικρό παιδί άρχισε να ασχολείται με τη βοτανοθεραπεία αρνούμενος ότι πήρε χρήματα από ασθενείς του προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου.

Ο «ψευτογιατρός» ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι παρουσιαζόταν ως διάσημος ογκολόγος από την Αμερική οφείλεται σε ένα… λάθος.

«Επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν, δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομα μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας» είπε ο κατηγορούμενος και επιχείρησε-στη συνέχεια-να εξηγήσει το θέατρο που έπαιζε τόσα χρόνια, αποδίδοντας το σε ένα…λάθος : «Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και περηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share