Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Πύρινος εφιάλτης στην Ηλεία: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην περιοχή Βάλμη

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

4 Ιουλίου 2022 14:25
Πύρινος εφιάλτης στην Ηλεία: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην περιοχή Βάλμη
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη κινητοποίηση στην πυροσβεστική προκάλεσε αναζωπύρωση σε μια χαράδρα κοντά στη Βάλμη το χωριό το οποίο κινδύνευσε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αχαΐα και λόγω των ανέμων πέρασε στην Ηλεία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή στρέφουν τις φλόγες στο πευκοδάσος που δεν είχε καεί τη Δευτέρα.

Στην περιοχή ήδη κάνουν ρίψεις νερού αεροπλάνα Καναντέρ σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες. Παράλληλα συνδράμουν και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής που είναι στην περιοχή από τη Δευτέρα.

Την ανάγκη να μην υπάρχει εφησυχασμός αλλά εγρήγορση καθώς και σήμερα είναι μια ημέρα δύσκολη για την περιοχή της Ηλείας (δείτε βίντεο ντοκουμέντα από τη πύρινη λαίλαπα) επισήμανε νωρίτερα μιλώντας στην ιστοσελίδα patrisnews.com ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Υ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγος, Νίκος Ρουμελιώτης, εξηγώντας ότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή, ενώ φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης νέου πύρινου μετώπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή βρίσκονται περισσότεροι από 190 πυροσβέστες, ενώ από το πρωί πραγματοποιούνται ρίψεις από εναέρια μέσα. Ωστόσο η ένταση των ανέμων είχε αυξηθεί τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία να υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share