Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συνέργεια από την Μαρία Καρρά: Για τέσσερα κακουργήματα κατηγορείται η τελευταία σύζυγός του Γιώργου Τράγκα!

Ραγδαίες εξελίξεις βόμβα!

28 Ιουνίου 2022 10:52
Συνέργεια από την Μαρία Καρρά: Για τέσσερα κακουργήματα κατηγορείται η τελευταία σύζυγός του Γιώργου Τράγκα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέσσερις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται στη διάταξη την οποία εξέδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς εις βάρος της Μαρίας Καρρά, χήρας του Γιώργου Τράγκα. Με το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο επιδόθηκε στην κυρία Καρρά, αιτιολογείται η δέσμευση της προσωπικής περιουσίας της. Οι κακουργηματικές πράξεις που καταλογίζονται στη Μαρία Καρρά είναι αυτές α) του εκβιασμού, β) της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, γ) της απιστίας και δ) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες - κοινώς ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οπως αναφέρεται στη διάταξη, οι οικονομικοί εισαγγελείς θεωρούν ότι η κυρία Καρρά είχε ενεργή και πλήρη συμμετοχή σε όλες τις επαγγελματικές ενέργειες του Γιώργου Τράγκα, καθώς επίσης και στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά την αντίδρασή της, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Καρρά δηλώνει στους οικείους της έκπληκτη για τις έκνομες πράξεις που της προσάπτουν οι εισαγγελείς, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στα επαγγελματικά ζητήματα του συζύγου της!

Επιπλέον, η χήρα Τράγκα εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι το ύψος της περιουσίας, όπως έχει παρουσιαστεί ευρέως, αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Κατά την άποψή της, τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα (πολυτελή ακίνητα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, μετρητά, ράβδοι χρυσού κ.ά.) δεν είναι αυτά που αναφέρονται στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και κατ’ επέκτασιν στα ΜΜΕ. Παράλληλα, ο νέος συνήγορος της κυρίας Καρρά, Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε πρόσφατα ότι η εισαγγελική διάταξη για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα προσδιορίζει τη συνολική αξία τους σε 23 εκατ. ευρώ. Και ως εκ τούτου, όπως τόνισε ο κ. Μαντάς, οι ίδιοι οι εισαγγελείς διαψεύδουν όσα έχουν δημοσιευτεί στα media περί 140 εκατ. ευρώ κ.λπ.

Η Μαρία Καρρά δηλώνει στους οικείους της έκπληκτη για τις έκνομες πράξεις που της προσάπτουν οι εισαγγελείς, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στα επαγγελματικά ζητήματα του συζύγου της. Επιπλέον, η χήρα Τράγκα εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι το ύψος της περιουσίας, όπως έχει παρουσιαστεί ευρέως, αντιστοιχεί στην πραγματικότητα!

Συνέργεια από την Μαρία Καρρά: Για τέσσερα κακουργήματα κατηγορείται η τελευταία σύζυγός του Γιώργου Τράγκα!

Ωστόσο, η διάταξη δέσμευσης αφορά αποκλειστικά και μόνο όσα αποκτήματα έχουν δηλωθεί επισήμως ως κοινή ιδιοκτησία του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά και όχι οτιδήποτε άλλο είναι καταχωρημένο ως περιουσιακό στοιχείο εξωχώριων (offshore) επιχειρήσεων. Εγκυρες πηγές αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη αρχίσει να διερευνούν τις μυστικές διαδρομές και τις άδηλες πηγές πλουτισμού του Γιώργου Τράγκα. Βεβαίως, το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο δεδομένης της ιδιαιτερότητας των εταιρειών offshore, οι οποίες στην πλειονότητά τους εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, στο καταστατικό τους εμφανίζονται εικονικά στελέχη κ.λπ. Πάντως, το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν έχει παραδοθεί ακόμη στη Μαρία Καρρά και τον συνήγορό της, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ημερών.

Εκτός έδρας επ’ αόριστον

Οσο για το πού βρίσκεται αυτή την περίοδο η κυρία Καρρά, θεωρείται βέβαιο ότι περνά χρόνο στο Μαϊάμι, παρά τη φημολογία που τη θέλει να παραμένει στην Ελλάδα. Οι επαφές με τον συνήγορό της γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, μια τακτική την οποία η κυρία Καρρά εφαρμόζει από την αρχή σχεδόν της υπόθεσης γύρω από την περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μετά την εισαγγελική διάταξη και την απαγγελία τεσσάρων σοβαρότατων κακουργηματικών κατηγοριών καθίσταται όλο και λιγότερο πιθανή η επάνοδός της στην Ελλάδα.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θεωρούν ότι σε όποιο deal έκανε ο Γιώργος Τράγκας, το οποίο μπορεί να ήταν επαγγελματικό ή να αφορούσε την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε πλήρως η Μαρία Καρρά!

Απεναντίας, θεωρείται βέβαιο πως όταν η έρευνα γύρω από τα 17 ακίνητα, τις ράβδους χρυσού, τις θυρίδες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς θα έχει ολοκληρωθεί, θα κληθεί να καταθέσει σε σχέση με όσα της καταλογίζει η Ελληνική Δικαιοσύνη, να απαντήσει σε ερωτήσεις της Εισαγγελίας κ.λπ. Οσο για μια διά ζώσης συνάντηση με τον δικηγόρο της, αυτή πιθανόν να πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό, σε ουδέτερο έδαφος (ευρωπαϊκό ενδεχομένως) και σε ανύποπτη χρονική στιγμή. Εν τω μεταξύ, στη φερόμενη ως αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα προστίθενται επιπλέον υπάρχοντα.

Το τελευταίο εξ αυτών είναι μια βίλα στην Κέρκυρα, αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, έχει αγοραστεί από υπεράκτια εταιρεία και, βάσει των δηλωθέντων, στο 1/10 της πραγματικής αξίας της. Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στο «θρίλερ των κληρονόμων Τράγκα», το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατό του. Το διακύβευμα, προφανώς, είναι η περιουσία που κληροδότησε στους τρεις κληρονόμους του, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε οξεία διαμάχη που έφτασε έως την ανταλλαγή εξωδίκων.

Συνέργεια από την Μαρία Καρρά: Για τέσσερα κακουργήματα κατηγορείται η τελευταία σύζυγός του Γιώργου Τράγκα!

Η διαθήκη και η ΕΣΗΕΑ

Οσο για τη διαβόητη ιδιόχειρη διαθήκη του εκλιπόντος, βρέθηκε και αυτή στο επίκεντρο ενός διαφορετικού θρίλερ. Αρχικά θεωρούνταν ανύπαρκτη, αίφνης όμως ανευρέθη στο Μονακό - για να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την ήδη περίπλοκη υπόθεση, πυροδοτώντας νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ των κληρονόμων, δηλαδή της συζύγου και των δύο γιων του Γιώργου Τράγκα. Ακολούθησε το πόρισμα για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου και εκδότη, το οποίο υπέγραψε ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οπως και να ’χει, η εντύπωση που επικρατεί είναι ότι ο πλήρης έλεγχος και η ολοκληρωμένη καταγραφή ολόκληρης της περιουσίας Τράγκα από τους οικονομικούς εισαγγελείς θα διαρκέσουν χρόνια. Πριν από λίγες ημέρες η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αποφάσισε να παρέμβει στη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το λεγόμενο «φαινόμενο Τράγκα». Με σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «στα χρόνια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ο Γιώργος Τράγκας άφησε απλήρωτους δεκάδες συναδέλφους μας ενώ ο ίδιος, όπως αποκαλύπτεται, επιδιδόταν σε ακραίο και αθέμιτο, όπως όλα δείχνουν, πλουτισμό.

Οι δημόσιες καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ έχουν χρονικό βάθος 20ετίας. Οι δύο εταιρείες του οι οποίες πτώχευσαν το 2010 άφησαν οφειλές από συνδρομές 25.000€ στην ΕΣΗΕΑ, από αγγελιόσημο 260.000€ και από εισφορές εργαζομένων 67.000€ στον ΕΔΟΕΑΠ. Οσον αφορά τις οφειλές προς την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίες έχουν φτάσει με τις προσαυξήσεις τις 450.000€ και 98.000€ αντίστοιχα έχουν αναγγελθεί και διεκδικούνται».

Πηγή: protothema.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share