Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση Γιώργου Τράγκα: Η χήρα του δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά, ερευνάται για τέσσερα κακουργήματα! (Video)

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της

25 Ιουνίου 2022 10:07
Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση Γιώργου Τράγκα: Η χήρα του δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά, ερευνάται για τέσσερα κακουργήματα! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τέσσερα κακουργήματα ερευνάται η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, κάτι που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Θεόδωρος Μαντάς. Παράλληλα, στο πλατό της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πάρις Κουρτζίδης, πρόεδρος του πολιτικού Συνασπισμού Ελληνική Ανατροπή, ο οποίος προέβη σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Τράγκα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha η κα. Καρρά, της οποίας η περιουσία έχει δεσμευτεί, ερευνάται για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, της εκβίασης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο δικηγόρος της ανέφερε πως κάποια αδικήματα περιγράφονται αορίστως, δίχως να υπάρχουν αποδείξεις. Οι πληροφορίες του Alpha, οι οποίες μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες Αρχές τουλάχιστον 10 offshore συμφερόντων Γιώργου Τράγκα, όμως ο εντοπισμός και η διασταύρωση του μαύρου χρήματος είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Γιώργος Τράγκας: Οι κληρονόμοι, το Μονακό και τα πόθεν έσχες - Τα «σκοτεινά» μονοπάτια & τα ερωτήματα για τη διακοπή των ελέγχων

Στο θέμα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, το MEGA και ο Νίκος Φιλιππίδης αποκάλυψαν ότι σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση στον εκλιπόντα δεν αναγνωριζόταν η μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο Μονακό. Παράλληλα, ακόμα ένα σπίτι το οποίο είχε στην κατοχή του ο Γιώργος Τράγκας έφερε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/6) το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Παράλληλα, αποκαλύψεις για τη διαδικασία διαχείρισης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα μέσω εταιριών έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης στις εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το απίστευτα μπερδεμένο κουβάρι της τεράστιας περιουσίας που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας καλούνται να λύσουν οι αρμόδιες αρχές. Οι διαδρομές του χρήματος είναι δαιδαλώδεις και καθημερινά αποκαλύπτονται «σκοτεινά» μονοπάτια.

«Σκοτεινά» μονοπάτια

Όπως αποκάλυψε το MEGA και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, έπειτα από καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, o Γιώργος Τράγκας φέρεται να εκβίαζε επιχειρηματίες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στο πολυσυζητημένο πόρισμα των 60 σελίδων αναφέρεται ρητά ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υποπέσει στο αδίκημα το 365 του ποινικού κώδικα για εκβίαση.

Ερωτήματα για τη διακοπή των ελέγχων

Οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή που γίνονταν στον δημοσιογράφο, σύμφωνα με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Δημήτρη Μπατζελή, σταμάτησαν ξαφνικά το 2004.

Το 2018, μία από τις συστημικές τράπεζες απευθύνθηκε στις Αρχές, για ύποπτες συναλλαγές στους λογαριασμούς του Γιώργου Τράγκα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εξέλιξη.

Οι κληρονόμοι, το Μονακό και τα πόθεν έσχες

Στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και η δεσμευμένη πλέον περιουσία της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά.

Μετά την αποκάλυψη του MEGA και του Νίκου Φιλιππίδη ότι σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση της διεύθυνσης επίλυσης διαφορών, στον εκλιπόντα δεν αναγνωρίζεται η μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο Μονακό-, δίνεται νέα διάσταση.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της Μαρίας Καρρά, η εντολέας του δεν επιδιώκει την αποφυγή του φορολογικού ελέγχου στην Ελλάδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share