Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος» - Τι απαντά η Αθήνα

Το σχόλιο του ΥΠΕΞ για τα περί σύλληψης κατασκόπου

25 Ιουνίου 2022 19:59
Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος» - Τι απαντά η Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαψεύδουν τα τουρκικά δημοσιεύματα πηγές του ΥΠΕΞ σε ότι αφορά τον Ελληνα Πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα που, όπως γράφουν συνελήφθη ως κατάσκοπος στην Τουρκία.

Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.

Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση.

Τι έγραφε η Daily Sabah

«Έλληνας κατάσκοπος που παρείχε πληροφορίες από την Τουρκία συνελήφθη από επιχείρηση της ΜΙΤ

Ο Έλληνας πολίτης Mohammed Amar Ampara, ο οποίος είχε αναλάβει να κατασκοπεύει την Τουρκία για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (ΕΥΠ), συνελήφθη από την Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές ασφαλείας, οι έρευνες της ΜΙΤ ανακάλυψαν ότι η ΕΥΠ χρησιμοποίησε τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα για να κατασκοπεύει την Τουρκία.

Διαπιστώθηκε ότι ο Έλληνας κατάσκοπος Αμπάρα λειτουργούσε εμφανιζόμενος ως επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία και συμμετείχε σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες με το πρόσχημα του εμπορίου.

Επιπλέον, ο ύποπτος συνέλεγε πληροφορίες για τα στοιχεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK) στα σύνορα και τις μετέφερε στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Διεξήγαγε επίσης έρευνα σχετικά με Σύρους στην Τουρκία και επιχειρηματίες στην Ελλάδα που υποστηρίζουν την τρομοκρατική ομάδα Γκιουλενιστών (FETÖ) - όλα σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΥΠ.

Η FETÖ ενορχήστρωσε το ηττημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, όπου 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2.734 τραυματίστηκαν».

Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη Ελληνας κατάσκοπος» - Τι απαντά η Αθήνα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share