Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γιώργος Τράγκας: «Μου είχε πει πως δημιουργούσε τις εταιρείες για να...» - Μαρτυρία που «καίει» για τον αποθανόντα δημοσιογράφο (Video)

Δεκάδες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους

25 Ιουνίου 2022 12:53
Γιώργος Τράγκας: «Μου είχε πει πως δημιουργούσε τις εταιρείες για να...» - Μαρτυρία που «καίει» για τον αποθανόντα δημοσιογράφο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Γιώργου Τράγκα φέρνει η διάταξη της αρχής για την καταπολέμηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που επιδόθηκε στη σύζυγο του Μαρία Καρρά.

Συγκεκριμένα ερευνάται για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, της εκβίασης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Την ίδια στιγμή, δικηγόρος από τον Πειραιά που παρακολουθούσε και υποβοηθούσε την επενδυτική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα σε αρκετά από τα τουλάχιστον 17 ακίνητα υποστηρίζει πως ήταν ο δημιουργός πολλών offshore του δημοσιογράφου. «Μου είχε πει πως δημιουργούσε τις εταιρείες για να μην εντοπίζονται περιουσιακά του στοιχεία», δηλώνει.

«Εγώ ήμουν ο δημιουργός πολλών από τις offshore εταιρείες του Γιώργου Τράγκα κι ανάμεσα σε αυτές της Manorgold LTD που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά της κατοικίας στην Ακρόπολη, όπως και της έπαυλης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας που ανήκε σε Ελληνοαμερικανό, στέλεχος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας» είπε ο δικηγόρος στην εφημερίδα Τα Νέα και συμπλήρωσε:

«όπως μου είχε πει, δημιουργούσε αυτές τις εταιρείες με κύριο σκεπτικό όχι μόνο τις αγοραπωλησίες ακινήτων, τις οποίες θεωρούσε σημαντικές επενδύσεις, αλλά και για να μην εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία του σε αγωγές προσώπων που θεωρούσαν ότι δυσφημούνταν από αναφορές του ή δημοσιεύματα σε ΜΜΕ που είχε».

Στον δικηγόρο έχει «κάνει τεράστια εντύπωση ότι, αν εξαιρέσει κάποιος τα σπίτια στη Γαλλία και στο Μονακό που επισκεπτόταν συχνά, στα περισσότερα από τα υπόλοιπα είχε μεταβεί ελάχιστες φορές, κυρίως για τις αγορές των ακινήτων.

Θυμάμαι ότι μια φορά με ρωτούσε για ταξίδι του στο Λας Βέγκας κι εγώ ήμουν επιφυλακτικός γιατί θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία γι’ αυτόν.

Μετά πληροφορήθηκα ότι όχι μόνο πήγε, αλλά και ότι αγόρασε εκεί ακίνητο. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση μου είχε κάνει ότι διέθετε μεγάλα ποσά για τον άμεσο εξοπλισμό, επίπλωση και διακόσμηση των σπιτιών που αγόραζε και τα οποία ολοκλήρωνε μέσα σε λίγες ώρες».

Εξετάζεται αν αγόρασε ακίνητα μετά από υποδείξεις και συμφωνίες άλλων προσώπων

Στο «στόχαστρο» της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες ή από φορολογικές παραβάσεις έχει μπει ένας κύκλος συναλλαγών. Μάλιστα, νομικοί αλλά και άλλοι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο ορισμένες από τις αγορές ακινήτων του δημοσιογράφου που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού, να προέκυψαν κατόπιν υποδείξεων και συμφωνιών άλλων προσώπων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share