Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Κορωνοϊός: Ο Νίκος Καπραβέλος «εκθέτει» την κυβέρνηση - «Λάθος η κατάργηση των μέτρων! Η Όμικρον 5 είναι νέος ιός» (Video)

«Δεν πρέπει να παίζουμε με την πανδημία»

23 Ιουνίου 2022 14:33
Κορωνοϊός: Ο Νίκος Καπραβέλος «εκθέτει» την κυβέρνηση - «Λάθος η κατάργηση των μέτρων! Η Όμικρον 5 είναι νέος ιός» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στην ΕΡΤ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη χαλάρωση των μέτρων. Παράλληλα, απηύθηνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες για να αποφευχθεί έξαρση της πανδημίας.

Όπως εξήγησε, η παραλλαγή Όμικρον 5 είναι νέος ιός και επεσήμανε ότι είναι ακόμα μια απόδειξη ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την πανδημία. Επιπλέον, επεσήμανε ότι βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του 6ου κύματος της πανδημίας με εντυπωσιακή αύξηση κρουσμάτων σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη συνέχεια, κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα σημεία εισόδου της χώρας, οι μάσκες καταργήθηκαν όπως και τα τεστ ενώ μειώθηκε πάρα πολύ και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ο Νίκος Καπραβέλος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής τα δημόσια νοσοκομεία δεν πιέζονται καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νέους ανθρώπους, υπογράμμισε, όμως, ότι νομοτελειακά θα νοσήσουν και οι μεγαλύτερες ηλικίες και τότε θα αρχίσει και πάλι η πίεση στο ΕΣΥ.

Δήλωση «βόμβα» Νίκου Καπραβέλου για κορωνοϊό: «Το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι!»

Τον κίνδυνο του εφησυχασμού ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», μιλώντας στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Παράλληλα, ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την επιδημιολογική εικόνα, τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το «λάθος» που έγινε και με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι είναι τέτοια η υγειονομική κατάσταση που μπορούμε να ανταποκριθούμε, όχι ότι μας ευχαριστεί, είμαστε και εμείς εξουθενωμένοι, υπάρχουν πολλές μολύνσεις στο προσωπικό μας, παρ’ όλα αυτά ανταποκρινόμαστε, δεν μας ικανοποιεί όμως ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και ο μεγάλος αριθμός των θανάτων.»

Δεν έχουμε σπάσει την αλυσίδα της διασποράς

«Δεν έχουμε καταφέρει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς, που ξεκινάει από τα μικρά παιδιά, επεκτείνεται στους μεγαλύτερους, με τραγικές συνέπειες στους ηλικιωμένους. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται δραστικά μέτρα, οριζόντια μέτρα, ευτυχώς σταμάτησε η κουβέντα περί χαλάρωσης των μέτρων».

Το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Συνεχίζοντας ο κ. Καπράβελος τόνισε ότι: «Στη χώρα μας έχουμε στρέψει την προσοχή μας στα εμβόλια και στην τέταρτη δόση για να αυξήσουμε την ανοσία. Δυστυχώς και εκεί υπάρχει μία φθίνουσα πορεία της προστασίας των εμβολίων, γι’ αυτό βλέπουμε και αυτά τα αποτελέσματα, αφού το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή με δύο δόσεις, λίγοι έκαναν την τρίτη δόση.

Φαίνεται ότι έχουμε συνθηκολογήσει με τον ιό και έχουμε συνηθίσει αυτό τον ανεπίτρεπτο αριθμό θανάτων. Φαίνεται να ελέγχεται η πίεση στο σύστημα Υγείας, όμως η ανησυχία όλων είναι, ότι καταγράφονται νέα στελέχη, ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Τέλος επισήμανε πως: «Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί με όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα, αλλά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο περιμένουμε εξελίξεις και αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία που περιγράψαμε, ότι εμείς έχουμε κουραστεί, ποιες μάσκες και ποια εμβόλια, νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με τα προηγούμενα σφοδρότατα κύματα.»

Δεν έχει βρεθεί το μαγικό εμβόλιο

«Ως προς τον καιρό που λέγαμε ότι θα βοηθήσει, τα ίδια λέγαμε και πέρυσι και ήρθε η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, η πανδημία δεν έχει τελειώσει, ή δεν έχει βρεθεί το “μαγικό” εμβόλιο να κάνουμε μία δόση και να πούμε ότι τελειώσαμε. Ο ιός μπορεί να μας προλάβει και να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share