Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Προειδοποίηση Καπραβέλου για νέο θανατηφόρο κύμα: «Η Όμικρον δεν είναι και τόσο αθώα» (video)

Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»

21 Φεβρουαρίου 2022 15:51
Κορωνοϊός - Προειδοποίηση Καπραβέλου για νέο θανατηφόρο κύμα: «Η Όμικρον δεν είναι και τόσο αθώα» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για το ενδεχόμενο χαλάρωσης έκρουσε ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, προειδοποιώντας ότι η «ύφεση» μπορεί να προηγείται της «καταιγίδας».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το «λάθος» που έγινε και με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, υπογραμμίζοντας: «Ύφεση δεν σημαίνει χαλάρωση».

κορωνοιοσ-κρουσματα

«Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά στη διάρκεια της ύφεσης και μετά πάμε να μαζέψουμε τη φωτιά όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη» επεσήμανε ο κ. Καπραβέλος. Ο ίδιος προειδοποίησε για το ενδεχόμενο εμφάνισης ενός νέου στελέχους, σημειώνοντας παράλληλα ότι και «η Όμικρον δεν είναι και τόσο αθώα». «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει» είπε ο Νίκος Καπραβέλος, προσθέτοντας ότι βρισκόμαστε σε επικίνδυνο σημείο.

«Διευκολύνουμε τον ιό να διασπαρεί και να προκαλέσει το επόμενο θανατηφόρο κύμα» κορωνοϊού, υπογράμμισε.
«Μην προκαλέσουμε τον κορωνοϊό, δεν είναι γενναιότητα να προκαλέσεις έναν ιό, ο οποίος έχει καταστρέψει και έχει δείξει τα δόντια του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Τα δύο μέτρα που δε θα αρθούν – Διευκρινίσεις Πλεύρη (video)

Για τον οδικό χάρτη προς την κανονικότητα και την άρση των περιορισμών μίλησε το πρωί της Δευτέρας (21/2) στον ANT1 ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Τέλος στην καραντίνα για τους θετικούς στον κορωνοϊό – Ανοίγει ο δρόμος και για την Ελλάδα

Τόνισε, πως τη δεδομένη στιγμή αποκλείεται κάθε συζήτηση για άρση των μέτρων στους μη εμβολιασμένους, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα κατάργηση των περισσότερων περιορισμών – για τους εμβολιασμένους – έως τα τέλη Μάρτη.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δύο μέτρα δεν πρόκειται να μας αφήσουν σύντομα.

Αυτά είναι:

  • οι μάσκες και
  • οι αποστάσεις

Όπως είπε, «η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα».

κορωνοιοσ-κρουσματα

«Η αίσθηση που υπάρχει και το έχω πει είναι πως για το επόμενο 6μηνο φαίνεται ότι στην Ευρώπη θα είναι μία καλύτερη κατάσταση πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ωστόσο υπάρχει μία προετοιμασία από όλα τα κράτη σε περίπτωση που ο κορωνοϊός να επανέλθει το φθινόπωρο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επαναλαμβάνοντας πως η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι κοντά.

Τι θα γίνει με τους υγειονομικούς

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους γιατρούς στο ΕΣΥ πως δεν πρόκειται να γυρίσουν αν δεν εμβολιαστούν.

«Η εισήγηση του υπουργού Υγείας είναι ο εμβολιασμός να γίνει τυπικό προσόν και όσοι δεν εμβολιαστούν να μην παραμένουν στο ΕΣΥ», τόνισε. Παράλληλα επισήμανε πως εξετάζονται δύο θέματα από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε δύο θέματα. Το πρώτό είναι το άνοιγμα της δυνατότητας των ιδιωτών γιατρών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία με part time εργασία. Το δεύτερο αφορά να υπάρχουν απογευματινά χειρουργεία με τους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share