Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάτρα: «Στο φως» νέες λεπτομέρειες του ιατροδικαστικού πορίσματος - «Έπνιξαν την Μαλένα με παλάμη και την Ίριδα με...» (video)

20 άκρως αποκαλυπτικές σελίδες για όσα τραγικά έζησαν τα δύο αγγελούδια

20 Ιουνίου 2022 15:42
Πάτρα: «Στο φως» νέες λεπτομέρειες του ιατροδικαστικού πορίσματος - «Έπνιξαν την Μαλένα με παλάμη και την Ίριδα με...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατατέθηκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, για την Μαλένα και της Ίριδα. Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα δύο κορίτσια έχουν την ίδια αιτία θανάτου, την ασφυξία, η οποία οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα.

Δείτε επίσης: "Μαραθώνια" κατάθεση από τη μητέρα της Ρούλας - Ποιοί άλλοι αναμένεται να καταθέσουν σήμερα

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο βίαιος ασφυκτικός θάνατος στα παιδιά έγινε με διαφορετικό μηχανισμό. Συγκεκριμένα, η Μαλένα υπέστη ασφυξία επειδή κάποιος έκλεισε το στόμα και τη μύτη του παιδιού με το χέρι του ενώ στην Ιριδα κάποιος τοποθέτησε το πανάκι στο στόμα, όπως αναφέρει το πόρισμα των περίπου 20 σελίδων.

Το πόρισμα που βρίσκεται στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος είναι πίσω από τον εξωγενή παράγοντα. «Ετσι όπως είναι γραμμένο το πόρισμα είναι ξεκάθαρο ότι Μαλένα και Ιριδα δολοφονήθηκαν» λένε αστυνομικές πηγές στον ALPHA. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δύο ιατροδικαστές είχαν περισσότερα ευρήματα για την Ιριδα, το μόνοι από τα τρία παιδιά που εξέπνευσε εκτός νοσοκομείου. Για τη Μαλένα, οι δύο ιατροδικαστές έκαναν αυτοψία στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων. Πλέον έχει ενισχυθεί το σενάριο της δολοφονίας για την Μαλένα που εξέπνευσε στις 13 Απριλίου του 2019 στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα» και για την Ιριδα που κατέληξε στην κούνια της στο ισόγειο της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα στις 21 Απριλίου 2021.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι κατέθεσε ο πατέρας του; - Ποιά κρίσιμη ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς έχει παραδοθεί στις αρχές το πόρισμα των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα, που σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται σε εγκληματική ενέργεια.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι καταθέσεις των συγγενικών προσώπων του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πλευρές της υπόθεσης. Ενώ, λίγο νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση τη μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τι κατέθεσε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη

Ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη κατέθεσε το Σάββατο στη ΓΑΔΑ, όπου ρωτήθηκε κατά κύριο λόγο για τις σχέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου με τα παιδιά της. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο παππούς των κοριτσιών κατέθεσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μία αξιοπρεπής μητέρα, υπό την έννοια ότι φρόντιζε και πρόσεχε τα παιδιά της και ότι ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος άλλος από το περιβάλλον του είχε αντιληφθεί κάτι περίεργο.

Ακόμα ρωτήθηκε για τις σχέσεις που διατηρούσε αυτός και η σύζυγός του με τους γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, και απάντησε ότι ήταν καλές αλλά τυπικές.

Η κρίσιμη ερώτηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει μία κρίσιμη ερώτηση που θα τεθεί σε όσους καλούνται να καταθέσουν. Αυτή αφορά τον θάνατο της Ίριδας και συγκεκριμένα το ποιος ή ποιοι βρίσκονταν στο σπίτι όταν το παιδί βρέθηκε νεκρό.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα καταθέσουν είναι και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές εάν προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο από την ανακριτική διαδικασία ενδέχεται να κληθεί να καταθέσει σε δεύτερη φάση ως ύποπτη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share