Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάτρα: "Μαραθώνια" κατάθεση από τη μητέρα της Ρούλας - Ποιοί άλλοι αναμένεται να καταθέσουν σήμερα

Το "θρίλερ" φτάνει στο τέλος του

20 Ιουνίου 2022 14:46
Πάτρα:
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένης Λεγάτου.

Με υπηρεσιακό όχημα έφυγε πριν από λίγο η γυναίκα από το αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Αχαΐας και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί την οδηγούν στο σπίτι της.


Έφτασε στο αστυνομικό τμήμα λίγο μετά τις 9 το πρωί ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τους αστυνομικούς οι οποίοι και την ειδοποίησαν για τη σημερινή της κατάθεση που κράτησε τέσσερις ολόκληρες ώρες.

Πάτρα: 'Μαραθώνια' κατάθεση από τη μητέρα της Ρούλας - Ποιοί άλλοι αναμένεται να καταθέσουν σήμερα
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Όσο βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα κατατέθηκε και το πόρισμα των ιατροδικαστών για την Μαλένα και την Ίριδα οπότε δεν αποκλείεται να απάντησε σε ερωτήσεις των αστυνομικών με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν στην Πάτρα ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου και η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη

Δήλωση "βόμβα" από τη Ρούλα Πισπιρίγκου - "Εύχομαι να μην μου φορτώσουν και τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας" (video)

«Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον δικηγόρο της, Όθων Παπαδόπουλο, εν αναμονή του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Στο μεταξύ συνεχίζονται σήμερα οι νέες καταθέσεις που λαμβάνουν αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από τα πρόσωπα που έχουν σχέση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ παραδόθηκε στις Αρχές και το πόρισμα για τα δύο παιδιά, και οι πληροφορίες αναφέρουν πως από αυτό προκύπτει ότι ο θάνατός τους ήταν ασφυκτικός και δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Μιλώντας στο «Πρωινό, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε πως η εντολέας του έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, τελικώς δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη κεταμίνης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια; Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος (ενν. η Ρούλα Πισπιρίγκου), πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό».

Ακόμη, όπως σημείωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι αρνητική να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναφορικά με τη νέα κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη, είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες από τα ρεπορτάζ. Ενδεχομένως προχωρώντας η διαδικασία να έχουμε γνώση της κατάθεσης και να την αξιολογήσουμε».

Επιτιθέμενος στον Γρηγόρη Λέων για όσα υποστηρίζει αναφορικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό», ότι «Ο κ. Λέων μιλάει στο πρώτο πληθυντικό, ενώ είναι ιδιώτης ιατροδικαστής και δεν είναι μέλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση. Δεν ξέρω τι έγγραφα έχει στα χέρια του σχετικά με την υπόθεση. Παλαιό0τερα μιλούσε για την Τζωρτζίνα, αλλά μετά είπε ότι δεν είχε γνώση της ιατροδικαστικής έκθεσης».

Τέλος, σχετικά με το περιβόητο πανάκι της Ίριδας, που σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι αποδεικτικό στοιχείο για τον θάνατο του παιδιού, ο Όθωνας Παπαδόπουλος είπε πως «είναι προφανές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα προχωρούσε ποτέ στην παράδοση του στοιχείου αυτού (ενν. στις Αρχές)», εάν η ίδια είχε εμπλοκή στον θάνατο του παιδιού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share