Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

15 Ιουνίου 2022 17:30
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη και, συγκεκριμένα, στην περιοχή του Αετοχωρίου, με το συναγερμό να σημαίνει στην Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά, ύστερα από εκείνη στον Ασπρόπυργο, είναι σε δύσβατο σημείο καίγοντας έκταση με βελανιδιές και καρυδιές χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ στην περιοχή φυσούν άνεμοι 3 - 4 μποφόρ.

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 2 πεζοπόρα τμήματα και 7 οχήματα με 30 πυροσβέστες ενώ επιχειρούν και δύο PZL.

Πώς οι πυρκαγιές του καλοκαιριού θα επηρεάσουν την ημερομηνία των εκλογών

Μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ έχει μπει ζωηρά πλέον στο τραπέζι η σκέψη οι εκλογές να γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου ή στις 2 Οκτωβρίου.

Βεβαίως στην υλοποίηση αυτού του σεναρίου καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι.

Αποτρεπτικός παράγοντας για παράδειγμα θα ήταν αν η χώρα ξαναζούσε τον εφιάλτη του περασμένου Αυγούστου με τις πυρκαγιές. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος προέβλεψε ένα “σκληρό καλοκαίρι”, επικαλούμενος τις μετεωρολογικές προγνώσεις που δείχνουν, όπως είπε, ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι “hotspot της κλιματικής κρίσης”.

Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας θα είναι και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, παρ’ ότι συνήθως στις μεγάλες κρίσεις οι πολίτες “συσπειρώνονται” γύρω από την κυβερνητική παράταξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share