Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 12/6: Συνεχίζει να ταλαιπωρεί η Genesis με βροχές και ισχυρούς ανέμους - Νέα προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο για το τέλος του τριημέρου

Μέχρι πότε θα ισχύσουν τα έντονα φαινόμενα;

12 Ιουνίου 2022 07:14
Καιρός σήμερα 12/6: Συνεχίζει να ταλαιπωρεί η Genesis με βροχές και ισχυρούς ανέμους - Νέα προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο για το τέλος του τριημέρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία Genesis συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί και σήμερα (12/6), στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με τα έντονα φαινόμενα να απασχολούν αρκετά σημεία της χώρας.

Για την Κυριακή της Πεντηκοστής, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, στη Θράκη, στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει έως τους 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα εκ νέου από την νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα και εκ νέου από τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Τι θα ισχύσει του Αγίου Πνεύματος για τον Αρναούτογλου

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός τις επόμενες ώρες, ενώ μέσα στη νύχτα χρειάζεται προσοχή σε ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, αλλά και στη Θράκη. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί του Σαββάτου στα βόρεια της χώρας θα έχουμε βροχές και καταιγίδες καθώς επίσης και στα παραλιακά της ανατολικής Θεσσαλίας μέχρι και την Εύβοια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε συννεφιές όπως και στα νησιά του αν. Αιγαίου, ενώ από το μεσημέρι και μετά στην ενδοχώρα θα έχουμε εκ νέου καταιγίδες. Επίσης στα ορεινά των επτανήσων και των νησιών του αν. Αιγαίου δεν αποκλείεται να έχουμε νέες βροχές.

Το βράδυ η αστάθεια θα έχει υποχωρήσει σχεδόν παντού, αλλά στον Θερμαϊκό και της Εύβοιας ίσως έχουμε κάποιες λίγες βροχές. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί το μεσημέρι έως 26 βαθμούς στα δυτικά και ηπειρωτικά, ενώ στα ορεινά έως 19-20 βαθμούς.

Στην Αττική και από τα ανατολικά θα έχουμε μπόρες, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε και καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε άστατο καιρό από το πρωί και στα ανατολικά έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς.

Την Κυριακή, το πρωί θα έχουμε κάποια φαινόμενα σε αν. Μακεδονία και Θράκη και καλό καιρό στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε φαινόμενα κατά τόπους.

Τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, από το πρωί θα έχουμε ηλιοφάνεια, αλλά νέα αστάθεια θα έχουμε στα βόρεια και ανατολικά και δυτικά της χώρας. Συγκεκριμένα σε Έβρο στα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας , στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, η Στερεά και η Πελοπόννησος θα έχουν φαινόμενα με μπόρες και καταιγίδες.

Την Τρίτη πάλι μέσα στην ημέρα θα έχουμε τοπικά φαινόμενα και την Τετάρτη από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε εκ νέου βροχές.

Μέχρι πότε θα ισχύσει το σκηνικό σύμφωνα με τον Καλλιάνο

Την Κυριακή θα διατηρηθεί η αστάθεια, με τις μπόρες, τις καταιγίδες και τις κατα τόπους χαλαζοπτώσεις να μένουν στη χώρα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα στη χώρα, ιδίως στις ηπειρωτικές περιοχές. Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και τοπικά στις Σποράδες, θα πληγούν περισσότερο.

Παρόμοια φαινόμενα θα επικρατήσουν και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Θράκη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 7 μποφόρ.

Στην περιοχή της Αττικής, άστατος θα είναι ο καιρός κατά διαστήματα, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 18 – 29 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, ίδιο θα είναι το σκηνικό με καταιγίδες και μπόρες. Θερμοκρασία από 18 – 28 βαθμούς και βορειοδυτικοί άνεμοι 3 – 5 μποφόρ.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share