Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Συνεχίζεται το μυστήριο με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα: Το απίστευτο κόλπο για να συγκεντρώσει ράβδους χρυσού των 2.5 εκατ. ευρώ

Έτσι έφτασε σε σημείο να δημιουργήσει «αυτοκρατορία»

11 Ιουνίου 2022 11:36
Συνεχίζεται το μυστήριο με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα: Το απίστευτο κόλπο για να συγκεντρώσει ράβδους χρυσού των 2.5 εκατ. ευρώ
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μυστήριο γύρω από το πώς αποκτήθηκε η περιουσία του Γιώργου Τράγκα συνεχίζεται κανονικά, με πολλά στοιχεία να προκαλούν έκπληξη, πολύ περισσότερο οι ράβδοι χρυσού που είχε στην κατοχή του, με αξία γύρω στα 2.5 εκατ. ευρώ.

Ο δημοσιογράφος που πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο από κορωνοϊό είχε στην κατοχή του 17 πολυτελή ακίνητα σε όλο τον κόσμο αλλά και τις εν λόγω ράβδους χρυσού. Την τεράστια περιουσία του πλέον διεκδικούν οι κληρονόμοι του. Μάλιστα, εάν δεν αποδειχθεί η προέλευση των ράβδων χρυσού, αυτές θα είναι οι πρώτες που θα κατασχεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι αρχές διερευνούν από πού έφτασαν οι ράβδοι χρυσού στα χέρια του Γιώργου Τράγκα οι οποίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι 10 στον αριθμό και βρίσκονται σε θυρίδα, όπως μετέδωσε το Mega. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, η περιοχή από την οποία θα μπορούσαν να προέρχονται οι ράβδοι χρυσού είναι κυρίως η Νότια Αμερική.

Την ίδια ώρα οι αρχές διερευνούν:

  • Από πού προέρχονται οι ράβδοι χρυσού;
  • Γιατί δόθηκαν στον δημοσιογράφο;
  • Πως έγινε η μεταβίβαση τους;
  • Ποια παραστατικά υπάρχουν;
  • Ο άνθρωπος που τις έδωσε στον Γ. Τράγκα πως τις προμηθεύτηκε;

Ταυτόχρονα οι αρχές «παγώνουν» και τα στοιχεία συνεργατών του Γιώργου Τράγκα. Μεταξύ των ελεγχόμενων φέρεται να είναι και στενός συνεργάτης του δημοσιογράφου που είχε υψηλόβαθμες θέσεις στις επιχειρήσεις του επί σειρά ετών, παρότι κύκλοι του ατόμου αυτού ισχυρίζονται ότι ο ίδιος, όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση, αλλά του οφείλονται και δεδουλευμένα. «Ήξερε πως υπήρχε μία σημαντική περιουσία του Γιώργου Τράγκα αλλά αυτά που αποκαλύπτονται ξεπερνούν κάθε φαντασία. Μάλιστα και στον ίδιο οφείλονται λεφτά από τον Γιώργο Τράγκα και μετά την κηδεία είχε έρθει σε επαφή με τον γιό του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη, για να μεσολαβήσει ως κληρονόμος να εξοφληθεί το χρέος», αναφέρουν οι κύκλοι του πρώην συνεργάτη του Γιώργου Τράγκα.

Την ίδια ώρα, αδικημένοι και προβληματισμένοι νιώθουν οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα που βλέπουν τις εξελίξεις. «Δεν γνωρίζω τίποτα για δέσμευση περιουσιακών μου στοιχείων. Δεν έχω καθόλου περιουσία, είμαι συνταξιούχος. Το μόνο που έχω είναι η σύνταξή μου, δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, ούτε μαντήλι να κλάψω. Είχα συνεργαστεί με τον Γιώργο Τράγκα κατά το παρελθόν. Μάλιστα, είχα καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης, επειδή αυτές οι επιχειρήσεις είχαν πτωχεύσει για χρέη στο δημόσιο. Δεν είχα καμία πρόθεση να συμμετέχω σε διοικητικά συμβούλια και τέτοια. Εκείνος με πίεζε για να μπορέσει να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια. Μπλεχτήκαμε και την πατήσαμε γιατί ήμασταν οι πρόθυμοι ηλίθιοι. Όσοι συνεργαζόμασταν με τον Γιώργο Τράγκα, δεν γνωρίζαμε ότι έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη περιουσία. Γνωρίζω ότι είχε πάρει αρκετά χρήματα από τις αγοραπωλησίες καναλιών στις οποίες συμμετείχε, αλλά και από τις μετεγγραφές που έκανε στα ραδιόφωνα», δήλωσαν συνεργάτες του οι οποίοι, όπως λένε, περιμένουν τώρα να δικαιωθούν αλλά και να βγουν από το στόχαστρο της δικαιοσύνης για πράγματα που, όπως αναφέρουν, δεν έκαναν.

Τι έχουν αποφανθεί οι Αρχές

Έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, το οποίο εξετάζει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με το οποίο ο δημοσιογράφος έλαβε δάνειο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, το 2018, το οποίο αποπληρώθηκε και η τράπεζα του «χάρισε» περίπου 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πόρισμα την περίοδο 2002 – 2020, το εισόδημα του Γιώργου Τράγκα έφτανε τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ και της συζύγου του, Μαρίας Καρρά, 446.000 ευρώ. Την ίδια περίοδο η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ζεύγους υπολογίζεται τουλάχιστον στα 23 εκατ. ευρώ, ενώ στην κατοχή τους έχουν και δύο θυρίδες με άγνωστο περιεχόμενο. Σύμφωνα με το πόρισμα, το 2013, σε τράπεζα του Μονακό, ο γνωστός δημοσιογράφος κατέθεσε ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share