Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάτρα: Μέσα σε λίγα λεπτά μετά τη χορήγηση κεταμίνης η Τζωρτζίνα έχασε την αναπνοή της – Το πόρισμα του ΑΠΘ

Λεπτομέρειες για τη δράση της ουσίας

10 Ιουνίου 2022 21:50
Πάτρα: Μέσα σε λίγα λεπτά μετά τη χορήγηση κεταμίνης η Τζωρτζίνα έχασε την αναπνοή της – Το πόρισμα του ΑΠΘ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πόρισμα των τοξικολόγων του ΑΠΘ για τον θάνατο της Τζωρτζίνας επιβεβαιώνει πως το παιδί έχασε τη ζωή του από μεγάλη δόση κεταμίνης και περιγράφει τι συνέβη στην 9χρονη μόλις της χορηγήθηκε η ουσία.

Η εκπομπή του Mega Live News αποκάλυψε την έκθεση που οδήγησε την Ρούλα Πισπιρίγκου στη φυλακή ως κατηγορούμενη για τον θάνατο της κόρης της.

Δείτε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι ζητάει για τα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας – Πρόθυμη να πληρώσει ακόμη και 5.000 ευρώ! (video)

«Η δράση της κεταμίνης εκδηλώνεται άμεσα (σε δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, σε 1-5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χορήγηση, σε 5-10 λεπτά ενδορινικά και σε 15-20 λεπτά με λήψη από το στόμα. Επίσης αναφέρεται ότι εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια (σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια), η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί, οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες εκτός της αναπνευστικής καταστολής, που προκαλεί η κεταμίνη είναι ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμός, μυδρίαση, υπέρταση, σπασμοί, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, εμετοί, ψευδαισθήσεις κτλ», αναφέρει το εργαστήριο της ιατροδικαστικής και τοξικολογικής στη Θεσσαλονίκη.

Το ενδεχόμενο της ενδοφλέβιας χορήγησης της κεταμίνης, ενισχύεται επιστημονικά και τη αναπνευστική καταστολή που υπέστη η 9χρονη, με το κοριτσάκι να χάνει την απνοή της μόλις μέσα λίγα λεπτά και να σταματάει η καρδούλα της.

Το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα του εργαστηρίου της Αθήνας, με τους τοξικολόγους να ανιχνεύουν την ίδια ποσότητα κεταμίνης στο αίμα και τα ούρα της Τζωρτζίνας.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, είναι κατηγορηματικός ότι τα 6,5 μικρογκραμ αν μλ που εντοπίστηκαν στην 9χρονη προκάλεσαν τον θάνατο της.

Επιπλέον, ο ιατροδικαστής και στην επίσημη έκθεσή του αναφέρει ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας, επήλθε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Ο ακριβής χρόνος δράσης της κεταμίνης, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share