Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιώργος Πατούλης για το πύρινο μέτωπο σε Γλυφάδα και Βούλα: «Δεν σβήνει τις φωτιές η Περιφέρεια – Υπάρχει Υπουργείο» (video)

Η άμεση τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής για τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει στα νότια προάστια

4 Ιουνίου 2022 17:17
Γιώργος Πατούλης για το πύρινο μέτωπο σε Γλυφάδα και Βούλα: «Δεν σβήνει τις φωτιές η Περιφέρεια – Υπάρχει Υπουργείο» (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την τεράστια πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βούλας.

Η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα, γρήγορα επεκτάθηκε στη Βούλα, μπαίνοντας μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό, με τους πυροσβέστες να χάνουν αρχικά τον έλεγχο και στη συνέχεια να προσπαθούν να την περιορίσουν με κάθε μέσο.

Περίπου στις 16:00 το απόγευμα παραδόθηκαν στις φλόγες τα πρώτα σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις, πιθανότατα από τα οχήματα που καίγονταν. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι η Περιφέρεια «δεν σβήνει τις φωτιές» και ότι υπάρχει ένα «οργανωμένο υπουργείο» και ένα «αξιόμαχο Σώμα».

Φωτιά στη Γλυφάδα: Κάηκαν τα πρώτα σπίτια στο Πανόραμα Βούλας - Μήνυμα του 112 για εκκένωση από τους κατοίκους

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου και καίει έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στους πρόποδες του Υμηττού.

Πριν από λίγο έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Λίγο μετά τις 16:20 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους, Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην άνω Βούλα» αναφέρει το μήνυμα που συνέταξε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της πυρκαγιάς. Συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε ένα ελικόπτερο του στρατού, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Στην περιοχή επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει τις συνθήκες. Αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει ήδη τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ και η πυρκαγιά επεκτείνεται προς το Πανόραμα της Βούλας, όπου γίνεται αγώνας να ανακοπεί η πορεία της πριν φτάσει στο δάσος που βρίσκεται εκεί, ενώ αναμένονται και νέες ενισχύσεις σε επίγεια και εναέρια μέσα.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε νωρίτερα ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. Για τη διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, όπου άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share