Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δραματικές στιγμές με τη φωτιά στην Άνω Γλυφάδα: Κατευθύνεται προς το βουνό - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (video)

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

4 Ιουνίου 2022 15:11
Δραματικές στιγμές με τη φωτιά στην Άνω Γλυφάδα: Κατευθύνεται προς το βουνό - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Άνω Γλυφάδα. Για κατάσβεση επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου, πλησίον της περιοχής Πουρνάρι. Ωστόσο, έπειτα άρχισε να κατευθύνεται προς το βουνό.

Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, λόγος που «έφερε» και την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες.

Στο σημείο της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού.

Η πρώτη εστία της φωτιάς, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχει αντιμετωπιστεί, αλλά λόγω ισχυρού ανέμου, η πυρκαγιά έφυγε προς το βουνό, σε σημεία που δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγεια μέσα, αλλά μόνο εναέρια. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η φωτιά φαίνεται να έχει «εγκλωβιστεί» από τα εναέρια μέσα.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εξαιτίας της βλάβης στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, πολλές περιοχές των νοτίων προαστίων έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όπως είπε ο κ. Παπανικολάου.

Την ίδια ώρα, λόγω της πυρκαγιάς, υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share