Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Κρούσμα λέπρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν»! (video)

«Είμαστε σε επαγρύπνηση», τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας Σπυρίδων Πουρνάρας

22 Μαΐου 2022 20:00
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Κρούσμα λέπρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν»! (video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά το κρούσμα που νόσησε από την ευλογιά των πιθήκων και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπως έγινε γνωστό στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και κρούσμα λέπρας.

Δείτε επίσης: Ευλογιά των πιθήκων: Αυτή είναι η πρώτη χώρα που κάνει υποχρεωτική την καραντίνα - Πόσες μέρες κάθονται σπίτι όσοι μολύνονται (video)

Σύμφωνα, με τον καθηγητή Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδωνα Πουρνάρα, ο οποίος μίλησε το πρωί της Κυριακής στο Open TV πρόκειται για άτομο που «είναι από την Πελοπόννησο». «Είχαμε βρει και πρόπερσι τέτοιο κρούσμα. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να μην διασπαρούν», ανέφερε ακόμη ο κ. Πουρνάρας.

Δραματική προειδοποίηση καθηγητή ιατρικής για την ευλογιά των πιθήκων: «Μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία - Να επανέλθει η χρήση μάσκας»

Την επαναφορά της χρήσης της μάσκας προκειμένου να μην υπάρξει έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων προτείνει ο Γιάννης Τούντας ομότιμος καθηγητής κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε επίσης: Ευλογιά των πιθήκων: Αυτή είναι η πρώτη χώρα που κάνει υποχρεωτική την καραντίνα - Πόσες μέρες κάθονται σπίτι όσοι μολύνονται (video)

«Θα έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα της ‘ευλογιάς των πιθήκων’ στο άμεσο μέλλον και επιπλέον σε αυτή την ασθένεια έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ . Όπως εξήγησε, «αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των διαγνωσμένων ή των ύποπτων περιπτώσεων».

Γι΄ αυτό εκτίμησε πως θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της διατήρησης της μάσκας, τουλάχιστον σε εσωτερικούς χώρους, λόγω και της νέας απειλής. Ωστόσο καθησύχασε πως «η ευλογιά των πιθήκων» είναι σαφώς λιγότερο μεταδοτική από τον κορωνοϊό καθώς απαιτεί πολύ στενή επαφή, δεν είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος ιός και υπάρχουν αντιικά φάρμακα που είναι αποτελεσματικά γι΄ αυτή την περίπτωση.

Δεν ξέρουμε ακόμη τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον

«Μπορεί να είναι ήπια τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων αλλά δεν ξέρουμε ακόμη τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον», είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε σε πιο βαθμό θα εξαπλωθεί το επόμενο διάστημα αυτή η επιδημία, που όμως δεν συγκρίνεται με αυτή του κορωνοϊού».

Γι΄ αυτό και συνέστησε να πάρουμε μέτρα από τώρα. Όπως είπε, «πριν ακόμη εμφανιστεί η συγκεκριμένη επιδημία, θεωρούσα πως οι μάσκες πρέπει να παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στην καθημερινότητά μας και με αφορμή αυτή τη νέα επιδημία, νομίζω ότι η πολιτεία πρέπει να επανεξετάσει την χαλάρωση των μέτρων, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μάσκα».

Όπως ανέφερε «εδώ και καιρό επιμένω ότι η μάσκα θα πρέπει να διατηρηθεί σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Είναι νωρίς να βγει η μάσκα από τη ζωή μας. Υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και με τη νέα αυτή απειλή υπάρχει ένας επιπλέον λόγος να βάλουμε τη μάσκα σε πιο σταθερή βάση μέχρι να δούμε τι εξέλιξη θα έχουμε το επόμενο διάστημα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share