Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αντώνης Συκάρης: Δεν μπορούν να προσεγγίσουν την σορό του! Φόβοι ότι θα μείνει για πάντα στα Ιμαλάια!

Στο κόκκινο η αγωνία των συγγενών!

6 Μαΐου 2022 14:36
Αντώνης Συκάρης: Δεν μπορούν να προσεγγίσουν την σορό του! Φόβοι ότι θα μείνει για πάντα στα Ιμαλάια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τελειώνει σήμερα το «παράθυρο καιρού» που θα επέτρεπε την ανάσυρσή της σορού του Αντώνη Συκάρη και δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία όπως εξηγεί ο γιος του στο iefimerida.

Για 5η ημέρα από τότε που το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες, μια ομάδα έμπειρων ορειβατών -sherpas επιχειρούν να προσεγγίσουν το άψυχο σώμα του Αντώνη Συκάρη που πέθανε στις 12 Απριλίου στο όρος Νταουλαγκίρι των Ιμαλαίων.

Η αποστολή τους ωστόσο είναι ιδιαίτερα δύσκολη και αν δεν έχει αποτέλεσμα ως σήμερα το πιθανότερο είναι ότι ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης να μείνει για πάντα στο βουνό, όπως εξηγεί μιλώντας στο iefimerida ο γιός του Γιάννης Συκάρης. «Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν να προσπαθήσουν οι sherpas να προσεγγίσουν το σημείο, γιατί τελειώνει το λεγόμενο παράθυρο καιρού που είχε ανοίξει από τις 2 Μαΐου. Μέχρι τώρα όμως δεν έχουμε κανένα νέο από την εταιρία που πραγματοποιεί την αποστολή καθώς η επικοινωνία με τους ορειβάτες είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όπως ενημερωθήκαμε δεν υπάρχει άλλο άνοιγμα του καιρού γι’ αυτή τη σεζόν που σημαίνει ότι νέα επιχείρηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το νωρίτερο τον Οκτώβριο. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα προσπαθήσουμε ξανά» λέει ο Γιάννης Συκάρης.

Υπενθυμίζεται πως ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης βρήκε τραγικό θάνατο στα Ιμαλάια κατά την κατάβαση από την κορυφή. Σε υψόμετρο 7.400 μ., πολύ κοντά στο Camp 3. Το βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, είναι η 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Αντώνης Συκάρης: Δεν μπορούν να προσεγγίσουν την σορό του! Φόβοι ότι θα μείνει για πάντα στα Ιμαλάια!

Εκδήλωση στη μνήμη του στην Πάρνηθα με την αγαπημένη του μουσική

Ακόμα κι αν η σορός του Αντώνη Συκάρη γύριζε στην Αθήνα οι δικοί του δεν είχαν αποφασίσει τον τρόπο αποχαιρετισμού. Το μόνο βέβαιο είναι σύμφωνα με τον γιο του ότι θα πραγματοποιήσουν μια εκδήλωση στη μνήμη του στην Πάρνηθα . «Έχουμε σκεφτεί να κάνουμε ένα event στην Πάρνηθα, η οποία δεν θα είναι κλασσικό μνημόσυνο, αλλά θα ακουστούν οι αγαπημένες του μουσικές από την Εnya τους Secret Garden και τον Καζούλη που μας έβαζε κι ακούγαμε μικροί» λέει ο γιός του.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Αντώνη Συκάρη

Με ανακοίνωσή της η οικογένεια ενημέρωσε την περασμένη Τετάρτη τους φίλους του ορειβάτη για την προσπάθεια ανάσυρσης: «Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν μετά τη 12η Απριλίου στο Dhaulagiri, ματαίωσαν τις προσπάθειες περισυλλογής του σώματος του Αντώνη από το βουνό. Ένα άνοιγμα του καιρού, μας δίνει την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματος του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία επαναπατρισμού. Αποστολή 5 ορειβατών – sherpas με στόχο την προσέγγιση του σημείου όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το σώμα του, ξεκίνησε προχθές Δευτέρα 2 Μαΐου από το base camp του Dhaulagiri και βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη», σημειώνεται στην ανακοίνωση , ωστόσο μέχρι τώρα η προσπάθειες παραμένουν άκαρπες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share