ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 10.005 νέα κρούσματα – 46 θάνατοι και 298 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 10.005 νέα κρούσματα  – 46 θάνατοι και 298 διασωληνωμένοι
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε 10.005 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 222.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα, Τρίτη 19 Απριλίου 2022, ανακοινώθηκαν 46 θάνατοι. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση 3 θανάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID-19. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 298 ασθενείς.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 255.874 εργαστηριακά τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 3,91%.

Κρούσματα σήμερα ανά περιοχή

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 4.148 κρούσματα στην Αττική και 1.095 στη Θεσσαλονίκη. Η κατανομή των νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Κορωνοϊός: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Θάνου Πλεύρη για την πορεία της πανδημίας

Κορωνοϊός: Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και επικούρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης θα παραχωρήσουν την Μ. Τετάρτη στις 11:30 Συνέντευξη Τύπου παρουσία όλων των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων. Παράλληλα, διαβάστε εδώ όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ισχύουν για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Θ. Πλεύρης: Ανησυχoύμε για την έξαρση ηπατίτιδας στο εξωτερικό – Δεν έχει βρεθεί κρούσμα στην Ελλάδα

Νωρίτερα την ανησυχία του για την έξαρση ηπατίτιδας σε παιδιά στην Αγγλία εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Εξήγησε ότι σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις στο εξωτερικό, χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση σε παιδιά ηλικιών από 3 έως 5 και πρόσθεσε: «Στη χώρα μας δεν έχει βρεθεί κρούσμα ωστόσο βρισκόμαστε σε αυξημένη επιφυλακή».

Σχετικά με την πανδημία, η πορεία της θα καθορίσει τις όποιες αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τόνισε ο υπουργός Υγείας. Τόνισε ότι δεν θέλει να δίνει παραπάνω ελπίδες και πως αυτή τη στιγμή, αυτό που έχει νομοθετηθεί είναι ότι παραμένουν σε αναστολή έως 31/12/2022.

«Αν τα δεδομένα της πανδημίας μπορούν να το επιτρέψουν, μπορούν να παρθούν αποφάσεις, αλλά αυτή τη στιγμή, αποτυπωμένη βούληση είναι ότι έως 31/12 θα είναι ‘’εκτός’’ συστήματος και σε αυτό νομίζω η πολιτεία έχει τοποθετηθεί με την ψήφιση του αντίστοιχου νόμου», τόνισε χαρακτηριστικά.




Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι η απόφαση των εν λόγω υγειονομικών να παραμένουν ανεμβολίαστοι έναντι του κορωνοϊού, είναι μια επιλογή που είναι λανθασμένη και που δεν συνάδει καθόλου με άτομο που θέλει να υπηρετεί την υγεία.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας:(ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου