Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αντώνης Συκάρης – Συγκλονίζουν τα λόγια της συζύγου του: «Εκεί θα ήθελε να φύγει - Ήταν το καλύτερο τέλος» (video)

«Είχε εξαντληθεί και για αυτό έφυγε»

14 Απριλίου 2022 13:48
Αντώνης Συκάρης – Συγκλονίζουν τα λόγια της συζύγου του: «Εκεί θα ήθελε να φύγει - Ήταν το καλύτερο τέλος» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Εγώ θα ήθελα να μείνει εκεί, γιατί αυτό αγαπούσε και αυτό θα ήθελε και εκείνος» λέει φανερά συγκινημένη για τον σύζυγό της Αντώνη Συκάρη, τον κορυφαίο ορειβάτη που άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάι κατά την κατάβαση από την κορυφή η γυναίκα του Καλλιόπη.

«Ήξερε πόσο επικίνδυνο είναι και σίγουρα αν ήθελε να φύγει από τη ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό» ανέφερε η σύζυγός του μιλώντας στον Alpha την Πέμπτη (14/4) αποκαλύπτοντας πως είχε αντιληφθεί πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

«Σας αγαπώ όλους - Ο "Πα" είναι στην κορυφή!» - Συγκινούν τα τελευταία λόγια του Αντώνη Συκάρη!

«Αν ήθελε να φύγει από την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό»

«Θα ήθελα να μείνει εκεί. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να κάνει ένα βουνό σε ορειβάτη. Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί για εκεί. Άλλωστε ήξερε πόσο επικίνδυνο είναι και σίγουρα αν ήθελε να φύγει από αυτή τη ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό» επεσήμανε η σύζυγός του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν είχε αντιληφθεί την κατάστασή του, απάντησε: «Μα το ήξερα, είχαμε μιλήσει και πιο πριν και μου έλεγε: “δεν είμαι καλά” και ότι είναι πάρα πολύ εξαντλημένος. Δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, δεν είχε άρθρωση ολόκληρη. Είχε εξαντληθεί και για αυτό έφυγε».

«Οι ομάδες διάσωσης δεν θέλουν να πάνε για να κατεβάσουν τη σορό του σε σημείο που να μπορεί να την πάρει ελικόπτερο. Είναι σε δύσκολο σημείο.

Θα συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να επανατρίσουμε τη σορό του Αντώνη» επεσήμανε στον Alpha ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναχίρησσης, Ν. Κοντός.

«Πιστεύω ότι θα γυρίσει»: Ραγίζει καρδιές ο γιος του κορυφαίου ορειβάτη Αντώνη Συκάρη

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Αντώνη Συκάρη, του κορυφαίου ορειβάτη, που έχασε τη ζωή του στην κατάβαση του από την κορυφή του του Νταουλαγκίρι, ενώ την ίδια στιγμή, ραγίζουν καρδιές οι πρώτες δηλώσεις του γιου του.

Ο γιος του συγκλονίζει μιλώντας για την τιτάνια προσπάθεια και τον θάνατο του πατέρα του.

Οι δηλώσεις του γιου

«Πήγε να κάνει τα Ιμαλάια «βουνό των Ελλήνων» και να τιμήσει τους ορειβάτες και τους φίλους του που έχασαν τη ζωή τους. Εγώ ελπίζω ότι ακόμα θα εμφανιστεί και όλα αυτά θα είναι αστεία. Έφτασε στην κορυφή κανονικά και μετά στην επιστροφή, περίπου στα 7.500 μέτρα τελείωσε το οξυγόνο, εξαντλήθηκε και προσπάθησε να φτάσει στο camp 3», δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πατέρας του Ερμή Θεοχαρόπουλου, του ορειβάτη που έχασε τη ζωή του μετά από ορειβασία στα Τζουμέρκα τον Ιανουάριο. «Μας ήξερε, ήταν φοβερός άνθρωπος, του άρεσαν τα βουνά. Είχε πολλά να δώσει ακόμη. Συγκινήθηκα πολύ που αφιέρωσε την επιτυχία στον γιο μου και στους άλλους ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους. Του έστειλα «συγχαρητήρια» και λίγα λεπτά μετά έμαθα την τραγική είδηση, προσπαθούσα να τη διασταυρώσω. Ήταν ένας δοσμένος ορειβάτης στο βουνό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share