Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτο «καμπανάκι» Τσιόδρα για τα εμβόλια: «Με αυτά που υπάρχουν τώρα...»

Προειδοποιεί ξανά - Τι αναφέρει για την πίεση στο ΕΣΥ

7 Απριλίου 2022 23:27
Έκτακτο «καμπανάκι» Τσιόδρα για τα εμβόλια: «Με αυτά που υπάρχουν τώρα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε αρκετά ενδιαφέροντα να πει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum), μιλώντας για τον κορωνοϊό, την πορεία της πανδημίας και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πίεση από τον κορωνoϊό θα υποχωρήσει μέχρι τον Ιούνιο και από εκείνη τη στιγμή και μετά θα πρέπει να φροντίσουμε για αποτελεσματικά συστήματα επιτήρησης, έχοντας αναφέρει και νωρίτερα πώς θα γυρίσουμε στην κανονικότητα.

Το σχόλιο για τα εμβόλια

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε, επίσης, ότι χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, καθώς με αυτά που υπάρχουν υποχωρεί η προστασία με το πέρασμα του χρόνου.

Έπειτα, ο καθηγητής πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφασιστεί η δοσολογία των νέων εμβολίων, ώστε να απαιτείται μόνο μία δόση κάθε δύο ή τρία χρόνια.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι η ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι ζητούμενο τα επόμενα χρόνια, ειδικά σε χώρους όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στον τρόπο διασποράς της πληροφορίας, σημειώνοντας: «Η επιδημία της πληροφορίας, με κακό τρόπο, έκανε κακό στην Επιστήμη και θα συνεχίσει να κάνει κακό».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποίησε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνoϊό, λύνοντας τα επιμέρους προβλήματα Δημόσιας Υγείας, όπως η ποιότητα του αέρα και οι ζωονόσοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share