Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άλκης Καμπανός: Οδός με το όνομά του στο σημείο που δολοφονήθηκε

Σε Άλκη Καμπανού θα μετονομαστεί η οδός Γαζή, το σημείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

23 Μαρτίου 2022 15:39
Άλκης Καμπανός: Οδός με το όνομά του στο σημείο που δολοφονήθηκε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε Άλκη Καμπανού θα μετονομαστεί η οδός Γαζή, το σημείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός φίλαθλος του Άρη έπεσε νεκρός την 1η Φεβρουαρίου από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Η Επιτροπή Ονοματοθεσίας – Μετονομασίας οδών, πλατειών ή συνοικιών του δήμου Θεσσαλονίκης στη σημερινή (23.03.2022) της συνεδρίαση έδωσε την έγκρισή της, ώστε να μετονομαστεί σε Άλκη Καμπανού, η οδός Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου, στη μνήμη του 19χρονου φοιτητή που έχασε τη ζωή του την 1η Φεβρουαρίου σε δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα.

 Άλκης Καμπανός: Οδός με το όνομά του στο σημείο που δολοφονήθηκε

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας Πέτρος Λεκάκης δήλωσε πως «από την πρώτη στιγμή συμφωνήσαμε ως δημοτικό συμβούλιο πως θα πρέπει να τιμηθεί η μνήμη του παιδιού που δολοφονήθηκε σε οπαδικό χτύπημα και ο θάνατός του συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να μείνει ζωντανή η μνήμη του Άλκη και ο συγκεκριμένος δρόμος να μας θυμίζει πως παρόμοιο περιστατικό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά».

Το αίτημα για μετονομασία της οδού είχε κατατεθεί από τον Α.Σ. Άρη, που μέσω επιστολής προς τον δήμο Θεσσαλονίκης ζητούσε τη μετονομασία της οδού αλλά και την τοποθέτηση αναθηματικής πλάκας στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

Για την αναθηματική πλάκα έχει δοθεί εντολή από το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου προς τη Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού για το σημείο όπου θα τοποθετηθεί. Σύμφωνα με την εισήγηση, θα μπει επί της οικοδομής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης, με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας και τα έξοδα θα καλυφθούν από τον Ερασιτέχνη Άρη.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share