Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Βόμβα μεγατόνων του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων - «Η ασφυξία...» (photos)

Η νέα ανάρτηση στο Facebook που θα συζητηθεί

16 Μαρτίου 2022 10:37
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Βόμβα μεγατόνων του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων - «Η ασφυξία...» (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία νέα ανάρτηση-βόμβα, έκανε το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λεων, αναφορικά με την πρωτοφανή υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε διάστημα μόλις 33 μηνών και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο ιατροδικαστής, ο οποίος χθες σε άλλη ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook, άφησε σαφείς αιχμές για ασφυξία των παιδιών, σήμερα επανήλθε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως "το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια".

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων:

«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας.

Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: "το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια". Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή "λύση βλεννογόνου" ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο.

Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, "αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας" νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share