Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Βόμβα» από τον ιατροδικαστή, Γρηγόρη Λέοντα – Τι αναφέρει για την ασφυξία (video)

Οι έρευνες και η νέα καταγγελία για επεισόδιο σε καφετέρια

15 Μαρτίου 2022 12:13
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Βόμβα» από τον ιατροδικαστή, Γρηγόρη Λέοντα – Τι αναφέρει για την ασφυξία (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μία σημαντική ανάρτηση έκανε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ο κ. Λέων, κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο.

Διαβάστε επίσης: «Έσβησε» ξαφνικά στα 43 του ο Φάνης Παπαγεωργίου - Θλίψη στην Πάτρα για τον πατέρα δύο παιδιών

«Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

γρηγορησ-λεων

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι έρευνες και η νέα καταγγελία για επεισόδιο σε καφετέρια

«Οταν ολοκληρωθεί η εξέταση των φακέλων θανάτων των τριών παιδιών, σε συνδυασμό με τις εξετάσεις που αναμένονται, και αφού υπάρξει η απαραίτητη αξιολόγηση δεδομένων και φωτογραφικού υλικού, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκύψει η αιτία θανάτου για κάθε παιδί.

Αν πρόκειται δηλαδή για παθολογικά, γενετικά ή εξωγενή αίτια. Αυτές οι εκθέσεις θα διαβιβαστούν στις αστυνομικές Αρχές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτων των παιδιών», αναφέρουν ιατροδικαστικοί κύκλοι που εμπλέκονται με τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των τριών παιδιών.

Την ίδια ώρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας αναμένεται να καθυστερήσουν για τουλάχιστον 10 ή περισσότερες ημέρες, έως ότου ολοκληρωθούν όλοι οι ποσοτικοί και ποιοτικοί έλεγχοι σε ουσίες που έχουν εντοπιστεί στις εργαστηριακές αναλύσεις.

Παράλληλα, όσον αφορά στο θάνατο της Μαλένας, συνεχίζεται η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής των ιατροδικαστών, που εξετάζει τον ιατρικό φάκελο και κάποιες εργαστηριακές αναλύσεις που αφορούν στα ηπατικά ένζυμα, καθώς το μικρό κορίτσι φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, διέψευσε δημοσίευμα εφημερίδας της Πελοποννήσου, που επικαλούμενο τον ίδιο, ανέφερε πως το πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και «κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

Ο κ. Καρακούκης δήλωσε σχετικά: «Δεν έχω κάνει καμία δήλωση στην εφημερίδα. Οσα αναφέρονται στο δημοσίευμα κατηγορηματικά δεν προέρχονται από την άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών, η οποία συνεχίζει την έρευνά της». Σημειώνεται πως ενδέχεται να διοριστούν δύο τουλάχιστον πραγματογνώμονες, προκειμένου να εξετάσουν όλους τους φακέλους θανάτων και να προβούν σε ενιαία έρευνα για να έχουν συνολική άποψη και για τους τρεις θανάτους των παιδιών.

Στο μεταξύ, ο ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Μπουζιάνης, που είχε προβεί στη νεκροτομή της άτυχης Τζωρτζίνας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εξετάζουμε την πιθανότητα ύπαρξης άλλων ουσιών σε υψηλά τοξικά επίπεδα ή όχι. Αν υπάρχουν, να δούμε αν δικαιολογούνται για θεραπευτικούς λόγους.

Η αναζήτηση αφορά στο ενδεχόμενο ή στον αποκλεισμό ύπαρξης άλλων ουσιών που δεν εμπεριέχονταν στο ιατρικό πρωτόκολλο που είχε καθοριστεί για την ίαση του παιδιού. Η ανίχνευση στοχεύει στην πιθανότητα ύπαρξης ξένων ουσιών, “άσχετων” με αυτές που ενδεχομένως εμπεριέχονταν στα φάρμακα της ιατρικής αγωγής. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας προς το παρόν αναδεικνύουν τις ουσίες που εντάσσονται στην ιατροφαρμακευτική αγωγή που λάμβανε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share